Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Mişilaricu, deferit Justiţiei pentru sclavie, rămâne în arest la domiciliu

ro

21 Oct, 2015 00:00 2955 Marime text


Tribunalul Tulcea a stabilit, ieri, menţinerea măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Mihai Mişilaricu. Decizia nu este definitivă. De asemenea, magistraţii au stabilit următorul termen în data de 5 noiembrie.
 
Mihai Mişilaricu a fost deferit Justiţiei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi este acuzat de „lipsire de libertate a unei persoane în mod ilegal“, „sclavie“ şi „folosirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract de muncă“.
 
Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“.
 
De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă magistraţii constănţeni şi-au declinat competenţa de soluţionare colegilor din Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii