Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihaela Elena Bosnea, trimisă în judecată de DNA Constanţa, a fost condamnată

ro

13 Aug, 2016 00:00 1499 Marime text
Trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Mihaela Elena Bosnea a fost condamnată, ieri, de Tribunalul Tulcea.
 
Femeia a fost trimisă în judecată pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (două infracţiuni), înșelăciune, tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi pentru fals intelectual.
 
Ieri, instanţa a schimbat, în parte, încadrările juridice stabilite de procurori şi a condamnat-o pe Mihaela Elena Bosnea la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada 2008 - 2010, inculpata Bosnea Mihaela Elena a depus la Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente în fals, în scopul de a obţine în mod injust sume în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren de 22,38 de hectare, 13,54 de hectare şi 26,98 de hectare, pe care nu le deţinea în realitate“.
 
„Cererea unică de plată depusă în cursul anului 2010 a fost retrasă de inculpată la data de 18.08.2010, sumele din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional nemaifiind astfel încasate. Ca urmare a acestor demersuri, inculpata Bosnea Mihaela Elena a încasat nelegal 14.832,39 de lei, sumă pe care a restituit-o ulterior Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură“, conform DNA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii