Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi sirieni şi doi complici germani depistaţi de poliţiştii constănţeni

ro

01 Nov, 2013 21:26 1262 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat zece migranţi sirieni, nouă adulţi şi un copil, care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge în ţari din spaţiul Schengen.
 
Grupul de migranţi sirieni a beneficiat de ajutorul a doi cetăţeni germani, care intraseră legal în ţară prin PTF Negru Vodă, cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră au identificat, pe un drum comunal din judeţul Constanţa, care face legătura între localitatea de frontiera Viroaga şi Movila Verde, un grup format din 10 persoane, nouă adulţi şi un copil.
În urma verificărilor a rezultat că migranţii în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 1 şi 43 de ani, care au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre Republica Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în ţari din spaţiul Schengen.
Extinderea cercetărilor a mai stabilit că cei zece migranţi sirieni au beneficiat de complicitatea a doi cetăţeni germani de origine siriană, care, în jurul orei 08.15, au intrat legal în România, prin PTF Negru Vodă, cu un autoturism marca Mercedes înmatriculat în Germania.
În urma controlului amănunţit al autoturismului celor doi germani au fost descoperite obiecte de vestimentaţie pentru copii, articole cosmetice şi un document de identitate eliberat de autorităţile statului Irak. Toate aceste bunuri aparţineau unei femei care făcea parte din grupul de migranţi.

Cei doi cetăţeni germani, cu vârste de 55, respectiv 63 de ani, au declarat că urmau să-i ajute pe migranţii sirieni să ajungă în Germania şi Austria.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cei doi cetăţeni germani vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii