Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi depistaţi la Vama Veche Şase sirieni şi un irakian au vrut să treacă ilegal graniţa

ro

06 Sep, 2014 00:00 2255 Marime text


Şase sirieni şi un irakian care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, la Vama Veche. Potrivit poliţiştilor de frontieră, migranţii intenţionau să ajungă în Germania şi Austria.

Cele şapte persoane au fost depistat joi seară, în jurul orei 22.30, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia. Astfel, acestea au fost văzute prin intermediul dispozitivului de termoviziune, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche, la doar câţiva metri de linia de frontieră.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, cele şapte persoane au fost reţinute şi ulterior au fost conduse la sediul PTF Vama Veche pentru cercetări.

Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documentele necesare să ajungă în ţări precum Germania şi Austria, susţin poliţiştii de frontieră.

Celor şapte persoane le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”. Ulterior, cei şapte migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii