Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi camerunezi şi sirieni depistaţi de Garda de Coastă (galerie foto)

ro

31 Oct, 2013 00:00 1814 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase migranţi - patru cetăţeni camerunezi şi doi sirieni - care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge în ţari din spaţiul Schengen.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
 
Astfel, în jurul orei 05.45, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în apropierea localităţii Cerchezu din judeţul Constanţa, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Constanţa.
În vehicul, printre călători, se aflau şi patru bărbaţi care au declarat în limba engleză că sunt cetăţeni camerunezi şi nu posedă documente de identitate.
În urma verificărilor specifice a rezultat că respectivii bărbaţi au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre Republica Bulgaria, pe jos, după care s-au ascuns în vegetaţia abundentă din zonă până în zorii zilei.
Cei patru camerunezi s-au deplasat apoi spre un drum judeţean, unde s-au urcat într-un microbuz de transport persoane cu scopul de a se deplasa în municipiul Constanţa, după care să-şi continue călătoria spre o ţară din spaţiul Schengen.
De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat prin sistemul optronic două persoane care se deplasau pe jos, în apropierea frontierei de stat, venind dinspre Republica Bulgaria.
Imediat a fost constituit un plan de acţiune, în care două patrule s-au deplasat în zona indicată pentru identificarea persoanelor.
 
La faţa locului, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi bărbaţi care au declarat că sunt cetăţeni sirieni, legitimându-se cu două paşapoarte valabile.
Verificările au stabilit că respectivii bărbaţi, ambii cu vârsta de 28 de ani, intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor camerunezi şi sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii