Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migrant iranian şi călăuză din Austria, depistate la Ostrov

ro

06 Aug, 2013 00:00 1119 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană de sex masculin, cetăţean iranian, care intrase ilegal în România, pe jos, din Republica Bulgaria.
Migrantul fusese preluat şi ascuns într-un autoturism, în apropierea frontierei, de un conaţional cu reşedinţa în Austria, pentru a fi transportat într-o ţară din spaţiul Schengen.
În data de 3.08.2013, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, în apropierea frontierei cu Republica Bulgaria, un autoturism marca Mazda, cu numere de Austria, condus de o persoană de sex masculin.

În urma controlului specific, a fost descoperit ascuns sub mai multe pături, pe bancheta din spate a autoturismului, un bărbat.
Verificările au stabilit că şoferul autoturismului, în vârstă de 28 de ani, de naţionalitate iraniană, cu reşedinţa în Austria, a trecut legal frontiera prin PTF Ostrov, după care l-a preluat pe respectivul bărbat în apropierea frontierei.
Migrantul s-a dovedit a fi un cetăţean iranian în vârstă de 27 de ani, care a ales să treacă ilegal frontiera, la adăpostul întunericului, pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
Din cercetări a reieşit faptul că cei doi bărbaţi sunt rude şi au plănuit acţiunea de trecere ilegală a frontierei pe teritoriul Turciei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni iranieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, respectiv „trafic de migranţi”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii