Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microbuz şcolar, burduşit cu motorină Tânăr arestat pentru că ar fi furat motorină din conductele Oil Terminal (Video)

ro

11 Sep, 2012 01:00 4525 Marime text
Oil2.jpgLângă microbuzul în cauză se afla staţionat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, care avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de carburant cu miros specific de motorină

Un tânăr de 26 de ani, din Ialomiţa, a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa pe motiv că ar fi implicat într-un posibil grup infracţional specializat în sustragerea de produse petroliere din conductele Oil Terminal. Mai mult decât atât, potrivit unor surse, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi, l-ar fi luat în colimator şi pe fratele directorului economic al companiei de mai sus precizate, Adriana Frangu. Oamenii legii susţin că cel arestat a fost surprins în flagrant în timp ce încărca un recipient, de 1.000 de litri, cu motorină, folosind o instalaţie artizanală. Carburantul era încărcat într-un microbuz ce purta logo-ul şcolii Spectrum.

Conform datelor oficiale, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi au sesizat că mai multe persoane sustrag produse petroliere dintr-un depozit din Portul Constanţa. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că, lângă gardul împrejmuitor al depozitului, era staţionat un microbuz marca Mercedes Benz, în care se afla Nelu Şeitan, de 26 de ani, din judeţul Ialomiţa. Conform oamenilor legii, tânărul încărca un recipient cu capacitatea de 1.000 de litri, cu motorină, cu ajutorul unei instalaţii artizanale care era racordată la o conductă de încărcare-descărcare motorină, aflată în interiorul depozitului. „În interiorul microbuzului mai erau depozitate opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200 de litri fiecare, un rezervor artizanal cu capacitatea de 1.000 de litri şi 37 de bidoane de 30 de litri, toate goale. Motorina era sustrasă direct din conducta de alimentare principală ce ducea în depozit, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, fiind transportată cu ajutorul unui furtun din plastic, mascat de vegetaţia din interiorul societăţii. Furtunul ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, motorina fiind încărcată direct în rezervorul artizanal cu capacitatea de 1.000 de litri, care se afla în interiorul microbuzului. Poliţiştii au continuat cercetările în zonă şi au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, formată din aproximativ 100 de metri liniari de furtun din plastic ce avea montat la capăt un robinet. Prin intermediul acesteia se putea sustrage produs petrolier dintr-o conductă ce făcea legătura cu depozitul de carburant", se mai arată într-un comunicat al poliţiştilor. De asemenea, lângă microbuzul în cauză, se afla staţionat un autoturism înmatriculat în Bulgaria care avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de carburant cu miros specific de motorină.

Oil1.jpg

Ce spune directorul economic al companiei OIL

Ulterior, la controlul autoturismul, în interior, a fost descoperit un rezervor confecţionat artizanal, de aproximativ 160 de litri, încărcat cu motorină. Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului privat, cercetările continuând pentru identificarea tuturor persoanelor participante, stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta. Nelu Şeitan a fost prezentat, în cursul zilei de duminică, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia instanţa de judecată luând măsura arestării preventive pentru 29 de zile. După cum arătam şi mai sus, poliţiştii l-ar fi luat în colimator şi pe fratele directorului economic al companiei mai sus precizate, Adriana Frangu. Contactată telefonic, Adriana Frangu nu a dorit să-şi exprime un punct de vedere, motivând că astfel de subiecte nu se discută la telefon. Prin intermediul unui comunicat, oficialii şcolii Spectrum au informat că nu au nicio legătură cu furtul şi că au renunţat la servicii microbuzului, care aparţine SC Leo Star SRL, din data de 15 iunie 2010. Firma este condusă de Ghiulserean Petrof şi nu a putut fi contactată.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii