Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Michael Douglas, prins cu 167 km la ora in Tuzla

ro

12 Jul, 2010 00:39 6142 Marime text
cap_5.jpgDouglas a fost prins de radar când rula cu bolidul său, un Aston Martin de aproximativ 100.000 de lire sterline

Judecătorii Tribunalului Constanţa sunt chemaţi să tranşeze o problemă delicată: în procesul dintre Michael Douglas şi Luigi Ionescu, magistraţii constănţeni trebuie să stabilească cine are, de fapt, dreptate. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului după ce Judecătoria Constanţa a pronunţat o soluţie care nu a fost pe placul lui Douglas. Foarte interesant, abia în faza de recurs, Michael Douglas şi-a dat seama că, de fapt, ar putea să-l scoată vinovat pe Luigi Ionescu pentru pierderea carnetului.

Michael_-_politist_rutiera_2.jpgPovestea a început pe data de 27 septembrie 2009, la ora 11.24, când Douglas a fost prins de radar în timp ce rula cu 167 de kilometri pe oră, în localitatea Tuzla, la bordul bolidului său, un Aston Martin înmatriculat B 59 UMF. Personajul conducea pe drumul european 87, Agigea-Mangalia. Oprit de poliţiştii de la Rutieră, Michael s-a ales cu 540 de lei amendă şi a rămas fără permis. Revoltat de măsura pe care au îndrăznit să i-o aplice agenţii de poliţie constănţeni, Douglas şi-a contactat imediat avocaţii din Bucureşti şi a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, iar în cererea de judecată, Michael Douglas a susţinut, prin intermediul avocaţilor, că „eu apreciez că nu am circulat cu această viteză, drept pentru care formulez prezenta plângere împotriva acestui proces verbal, solicitând în faţa instanţei de judecată fotografia şi documentele de omologare ale aparatului radar".

A folosit „anti-radar"

În plus, Michael a mai zis că „pe durata deplasării am folosit un detector radar, iar acesta a emis un semnal audio la o distanţă de aproximativ 20 de metri de echipajul de poliţie, ocazie cu care am constatat că acesta a pornit aparatul radar". Personajul cu nume celebru a argumentat că nu a fost oprit de agentul de poliţie care i-a înregistrat viteza cu aparatul radar, agentul Luigi Ionescu, ci de un coleg al acestuia, agentul-şef Cristinel Zaharia, după aproximativ 200 de metri. În susţinerea plângerii sale, Douglas a cerut instanţei să oblige poliţia să ataşeze dosarului fotografiile radar de la momentul surprinderii sale. Din nefericire pentru el, însă, imaginile respective au cântărit mult în defavoarea lui, judecătorii apreciind că reiese clar că, la ora 11.24, bărbatul gonea cu Aston Martin-ul cu o viteză de 167 km/h. „Petentul nu a propus probe prin care să răstoarne prezumţia relativă de legalitate şi temeinicie de care se bucură procesul verbal de contravenţie, simplele sale afirmaţii din cuprinsul plângerii nefiind suficiente pentru a forma convingerea instanţei în sensul că cele stabilite prin procesul verbal de contravenţie nu corespund realităţii", se arată în motivarea instanţei.

Luigi, băgat în proces

„Mai mult", au continuat judecătorii, „din planşele foto depuse la dosar rezultă că viteza cu care a circulat petentul la data şi ora încheierii procesului verbal de contravenţie este de 167 km/h, aceeaşi ca în procesul verbal". În aceste condiţii, instanţa i-a respins plângerea lui Michael Douglas, ca nefondată. „Lovit" de nedreptatea vădită ce i s-a făcut, personajul s-a adresat instanţei de recurs, motivând că documentele depuse la dosar de Serviciul Rutier sunt imposibil de citit. Mai nou, pentru a-şi susţine punctul de vedere, Michael Douglas l-a adus în discuţie pe Luigi Ionescu, afirmând că acesta este singurul care are atestat de operator radare: „Agentul Ionescu Luigi este singurul care îndeplineşte cumulativ exigenţele de formă şi fond prevăzute de lege pentru a constata cu ajutorul aparatului radar viteza unui autoturism şi, implicit, a sancţiona-o". Cu Luigi Ionescu băgat în ecuaţie, Michael Douglas speră că îşi va găsi dreptatea în instanţa constănţeană. Prima înfăţişare în recurs a fost fixată pe data de 29 septembrie. Michael Douglas este un tânăr de 27 de ani, născut în Fairfield, Australia. Ulterior, acesta s-a întors în România şi s-a stabilit în Capitală. În 2007, el a fost protagonistul unui accident rutier, când, cu acelaşi Aston Martin, a intrat într-un copac de pe marginea Splaiului Independenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vadim 12 Jul, 2010 04:51 Urmatoarea infatisare v-a avea loc in IAD.