Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ciuda numeroaselor avertismente Metoda „Accidentul“ a mai făcut o victimă

ro

05 Sep, 2015 00:00 1255 Marime text
Copii, bătrâni, oameni în toată firea au căzut în plasa unor indivizi care acţionau prin metoda „Accidentul“. Aproape că nu există lună în care să nu auzim de noi cazuri. De exemplu, pe 2 septembrie, pe la ora 23.30, Elena, o femeie din Constanţa, a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană de sex bărbătesc, care s-a recomandat a fi fiul său și i-a spus că a provocat un accident rutier, soldat cu vătămarea unui minor.
 
Femeia a intrat în panică, aşa încât, în momentul în care „fiul“ i-a zis că trebuie să-i dea 5.000 de euro unui „avocat“, ea nu a mai stat pe gânduri şi a acceptat. Pentru a părea credibil, aşa-zisul fiu i l-a dat la telefon şi pe „avocat“, o jumătate de oră mai târziu. Doamna Elena a povestit poliţiştilor că s-a prezentat la domiciliul ei o persoană necunoscută, căreia i-a înmânat sumele de 1.000 euro și 5.000 de lei. Din păcate, totul a fost doar o înşelăciune. Când femeia a realizat ce s-a întâmplat, a sunat la 112. Poliţiştii Secției 5 Constanţa au deschis o anchetă în acest caz.
 
Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune prin metoda „Accidentul“, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane care pretind a fi rude care au produs accidente şi solicită bani!

Poliţiştii recomandă oamenilor să verifice dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să ceară date despre unitatea medicală unde s-ar afla aceasta, de la Poliţie sau de la Parchet, şi să sune pentru confirmare la instituţiile respective (spital, Poliţie, Parchet) sau să ia legătura cu persoana în cauză, pentru a se asigura că nu este vorba despre o înşelăciune. „Dacă sunteţi contactat de cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate şi vă cere bani, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin“, spun oamenii legii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii