Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Deheleanu, cercetat pentru uciderea din culpa a unei paciente

ro

12 Jul, 2007 00:00 7422 Marime text

Inca o tanara a murit, se pare, din pricina neglijentei medicilor. Este vorba de Ana Maria Stoica, ospatarita la Pizzeria Scoica, care, pe data de 5 iulie, s-a prezentat la cabinetul particular de ginecologie al medicului Ion Deheleanu, situat in zona Casa de Cultura, pentru o intrerupere de sarcina.

Tanara era din Baraganu, dar locuia cu chirie undeva in Kilometrul 4 - 5. Pacienta a fost anesteziata total, i s-a facut intreruperea de sarcina, dupa care i s-a prescris un tratament si a fost trimisa acasa. In ziua urmatoare, se pare ca tinerei i-a trecut prin cap sa-si faca un test de sarcina, pentru a se convinge ca avortul fusese facut cum trebuie. A fost insa de-a dreptul socata sa constate ca testul i-a iesit pozitiv, prin urmare, chiuretajul nu fusese facut deloc ori nu fusese facut cum trebuie. A sunat la cabinet si a fost programata pentru ziua urmatoare. In data de 7 iulie, s-a prezentat din nou, a fost inca o data anesteziata, acelasi medic Deheleanu incercand inca o data intreruperea de sarcina. Numai ca doctorul a constatat ca treaba era mult mai serioasa si ca il cam depasea. Femeia facuse deja septicemie. Dehelanu a urcat-o in masina si a dus-o la Spitalul Clinic de Urgenta, unde Ana Maria Stoica a fost imediat internata si supusa unei histerectomii. Mai precis, medicii i-au scos efectiv uterul, in incercarea de a-i salva viata. A fost insa prea tarziu. Starea de sanatate a tinerei s-a agravat, iar cateva ore mai tarziu, a murit in spital. Se pare ca tanara a decedat din culpa medicilor, intrucat in raportul necropsiei de precizeaza ca moartea a fost violenta si s-a datorat socului toxico - septic survenit in evolutia unei endometrite operate. Ca urmare, politistii au prelevat probe histopatologice care au fost trimise la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici din Bucuresti, urmand ca, in urma expertizei, sa se stabileasca cine se face vinovat de moartea femeii.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandra 06 Apr, 2016 13:07 Dar dc nu spuneti in articol si despre starea de sănătate a acestei paciente inainte de a ajunge la Dr deheleanu . Din moment ce a fost făcută anestezie totala asta inseamna ca a avut cv mai grav. Fiind din baraganu , acolo se poarta provocarea avorturilor acasa .