Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Strutinsky şi vicele Gabi Stan, judecaţi de un fost magistrat din Constanţa. Iată cine este şi ce avere are! (documente)

ro

14 Dec, 2015 00:00 3620 Marime text


Mariana Ghena a dispus, alături de Cristina Geanina Arghir şi de Magdalena Iordache, punerea în libertate a fostului vameş Aurelian Cătălin Pilcă
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată, potrivit unor surse, de judecătoarea Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în dosarul în care Mazăre şi Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, viceprimar al municipiului Constanţa. Următorul termen al dosarului fost stabilit pentru data de 11 ianuarie 2016. În perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 
Menţionăm că, în prezent, Radu Mazăre mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - octombrie 2008, şi în Dosarul terenurilor din Mamaia - aprilie 2015.


 
Mazăre nu se află pentru prima dată în atenţia judecătoarei Marianei Ghena. În luna octombrie, Ghena a decis, alături de Magdalena Iordache, soţia deputatului PSD de Olt Florin Iordache, menţinerea fostului primar al Constanţei sub control judiciar. De asemenea, în luna septembrie, Mariana Ghena a respins cererea afaceristul israelian Avraham Morgenstern, cercetat alături de fraţii Mazăre în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, de înlocuire a controlului judiciar. 
 
În luna iulie 2011, Mariana Ghena a dispus, alături de Cristina Geanina Arghir şi de Magdalena Iordache, punerea în libertate a fostului vameş Aurelian Cătălin Pilcă, judecat în Dosarul Portul.
 
Mai departe, în decembrie 2013, Mariana Ghena a închis, alături de judecătorii Ionuţ Mihai Matei, Francisca Vasile, Lucian Macavei, Rodica Cosma şi Eugenia Monica Ungureanu, dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“. În cauză au fost judecaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fostul şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
Mariana Ghena a respins, ca neîntemeiată, şi cererea formulată de fostul şef al PDL Constanţa, Mircea Marius Banias, actual senator al României, de modificare a obligaţiei impuse, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, de a nu depăşi o anumită limită teritorială decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. 

Averea şi interesele 

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, document completat la data de 8 mai 2012 şi pus la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Mariana Ghena are o parte dintr-un teren intravilan, în suprafaţă de 16,37 de metri pătraţi, câte o parte dintr-un apartament şi o casă, bunuri situate în Galaţi. Mai departe, familia judecătoarei Ghena are două automobile (un Daewoo şi un Nissan X Trail).
 
În declaraţia de avere, Mariana Ghena a mai consemnat că, în 2008, a luat de la BRD 110.000 de lei, cu scadenţa în 2012, iar în 2008, de la BCR, a împrumutat 44.000 de lei, cu scadenţa în 2012.
 
De la Înalta Curte, Mariana Ghena a încasat suma de 147.679 de lei (venit din salariu). Ghena a menţionat şi peste 90.000 de lei, reprezentând venituri din alte surse. 
 
Conform propriilor consemnări, Mariana Ghena nu are interese.

Citeşte şi 
Exclusiv! Calcul DNA - Radu Mazăre, în rolul inculpatului pentru a treia oară - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro (rechizitoriu + referat DNA)
Primarul constănțenilor nu scapă de controlul judiciar
Află cine sunt şi ce dosare celebre au judecat - Componenţa completurilor de cinci judecători ale Curţii Supreme
Averile şi legăturile cu „greii“ Constanţei - Cine sunt judecătoarele lui Mazăre! (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii