Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, obligat să achite daune morale. Dosarul, redeschis ieri de judecătoarele Mariş şi Popescu

ro

18 Sep, 2015 00:00 2554 Marime text
Ieri, la Tribunalul Constanţa a avut loc primul termen al dosarului în care Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost obligat, în primă instanţă, să-i achite revoluţionarului Stere Beca suma de 5.000 de lei, reprezentând daune morale. Bărbatul ar fi fost făcut „milog“ de Mazăre chiar când Victor Ponta participa la inaugurarea unor locuinţe sociale în Constanţa, evenimentul având loc la jumătatea lunii august 2013. Conform datelor oficiale, dosarul mai sus precizat a fost deschis, ieri, de judecătoarele Beatrice Mariș şi Crina Mihaela Popescu, din Tribunalul Constanţa.
 

Mariș este magistratul care, în 2008, a decis, alături de colegele de complet, condamnarea jurnalistei Feri Predescu pentru prejudicierea morală a primarului Radu Mazăre. După cum arătam şi în ediţiile trecute, același judecător a primit de la primar un teren, în baza Legii 10/2001, fiind vorba despre o suprafață de 179,98 mp, dobândită în 2006.
 
Relativ recent, Beatrice Mariș i-a dat câștig de cauză unei femei care, de ani buni, încearcă să-şi facă dreptate, după ce s-ar fi trezit cu alți proprietari pe terenul ei, în urma celebrei retrocedări a averii familiei Jules Movilă. Mai precis, Beatrice Mariș a constatat nulitatea absolută parțială a dispoziției fostului primar al Constanței prin care s-au acordat măsuri reparatorii, în baza Legii 10/2001, moștenitorilor averii boierului Movilă. Nulitatea a fost constatată doar „cu privire la suprafața de teren de 478 mp din totalul de 1500 mp situat în Constanța (...) proprietatea reclamantei Arnold Felicia“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Revenind la dosarul în care Mazăre a fost obligat de Judecătoria Constanţa să-i plătească lui Stere Beca 5.000 de lei, reprezentând daune morale, şi 100 de lei, cheltuieli de judecată, instanţa a reţinut că, „prin folosirea termenului de «milog», în public, în prezenţa a mii de oameni, s-a cauzat reclamantului (n.r. revoluţionarului) o atingere adusă onoarei, reputaţiei şi demnităţii“.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că Mazăre a fost obligat să-şi ceară scuze, prin mass-media, faţă de revoluţionar.
 
Citeşte şi 
 
Exclusivitate!
Radu Mazăre, obligat să achite 5.000 de lei cu titlu de daune morale. Iată motivarea judecătorilor! (document)

 
Andreea Andruş, Claudia Bodean, Beatrice Mariş şi Victor Văduva – judecătorii care aspiră la un grad superior
 
Retrocedări suprapuse în Peninsulă
Dispoziția de împroprietărire a lui Borcea, Camboianu și alții, „șubrezită“ în instanță?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii