Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mărturie mincinoasă" Cum a fost reţinut Beinur Nuredin dintr-o „neînţelegere"

ro

15 Dec, 2011 00:00 3085 Marime text
beinur-beinur1.jpgNu este de trecut cu vederea faptul că ieri Curtea de Apel Bucureşti a redeschis dosarul unde Beinur Nuredin este coleg de inculpare cu mai multe persoane, printre care şi fostul adjunct de la Poliţia Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi

Cunoscutul afacerist mangaliot Beinur Nuredin, judecat de Curtea de Apel Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul unor presupuse infracţiuni de mărturie mincinoasă. Apărătorul mangaliotului, Bogdan Hosu, ne-a declarat faptul că Beinur Nuredin a fost reţinut iniţial, însă la acest moment nu mai are nicio calitate în dosar, fiind vorba despre o „neînţelegere".

În dimineaţa zilei de 13 decembrie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu suportul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Secţia 15 poliţie şi Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, fiind puse în executare mai multe mandate de aducere. Din câte se pare, acţiunea a vizat destructurarea unei presupuse grupări infracţionale despre care ar exista date că ar fi comis mai multe infracţiuni de cămătărie, şantaj, proxenetism, evaziune fiscală, furturi, precum şi diverse acte de violenţă. Au fost efectuate, simultan, percheziţii domiciliare şi percheziţii în mai multe spaţii de detenţie ale unui penitenciar, iar potrivit posturilor de ştiri „vizitat" ar fi fost temutul Sile Cămătaru. În urma acestei acţiuni, anchetatorii au găsit mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi cartele SIM, ceasuri de mână de damă şi bărbăteşti, arme albe, unităţi PC, laptopuri, cagule, girofar tip M.A.I. de culoare albastră, castete, toc de pistol, spray-uri iritant-lacrimogene. „În fapt, în luna octombrie, la sediul Secţiei 15 Poliţie s-a prezentat un bărbat, care a sesizat faptul că, în cursul aceleiaşi luni, în timp ce se afla într-un parc din sectorul 4, a fost ameninţat de doi bărbaţi, pentru a-şi retragere o plângere penală depusă împotriva unei femei care l-ar fi acroşat în data de 29 septembrie, în timp ce conducea un moped.Ulterior acestui eveniment, reclamantul a fost sunat de o persoană care s-a recomandat ca fiind fratele tinerei, pentru a-i solicita o întâlnire în vederea înţelegerii privind pretenţiile civile, rezultate în urma accidentului. În acest sens, persoana vătămată, împreună cu avocatul său, s-au întâlnit la un local, în data de 12 octombrie, împreună cu persoana care l-a sunat şi o altă persoană, care s-a recomandat a fi vărul celui din urmă. Persoana vătămată i-a comunicat persoanei pretenţiile sale civile şi i-a prezentat acestuia o listă cu pagubele suferite, urmând ca acesta din urmă să-i dea un răspuns în scurt timp", potrivit documentaţiei procurorilor.

Ameninţat cu un cuţit

Aceştia continuă afirmând că din locul unde a avut loc întâlnirea, persoana vătămată a mers într-un parc din sectorul 4, unde s-a întâlnit cu câţiva prieteni. La scurt timp, de aceştia s-ar fi apropiat un grup de persoane, dintre care una l-ar fi ameninţat, cu un cuţit să renunţe la pretenţiile civile avute la întâlnire. După plecarea acestora, persoana vătămată ar fi fost sunată de cel care s-a recomandat a fi fratele tinerei, în vederea unei noi înţelegeri, însă l-ar fi refuzat pe motiv că a fost ameninţat. „Din cercetări s-a conturat că cel care s-a prezentat a fi «fratele» tinerei este Mario B., de 21 de ani, iar cel care a ameninţat partea vătămată cu cuţitul în parc ar fi Remus D., de 25 de ani.În continuare, poliţiştii au documentat cazul, rezultând şi indicii că Mario B. a comis fapte de cămătărie, proxenetism şi evaziune fiscală. De asemenea, există date că B. Mario a preluat şi activităţile infracţionale ale unei alte persoane, săvârşite prin intermediul lui Dănuţ I., Adrian P., Traian L. şi Adrian C.", au mai spus oamenii legii, potrivit cărora „în sarcina mai multor persoane se reţinere comiterea unor infracţiuni, după cum urmează: B. Mario şi B. Ricardo - cămătărie, N. Beinur - mărturie mincinoasă, P. Mihaela - furt calificat, D. Remus şi I. Dănuţ - şantaj şi B. Vasile, condamnat în altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la şantaj şi cămătărie".

Dosar redeschis

Contactat telefonic în după-amiaza zilei de ieri, apărătorul lui Beinur Nuredin, Bogdan Hosu ne-a declarat faptul că mangaliotul Nuredin a fost reţinut iniţial însă, la acest moment, „nu mai are nicio calitate în dosar", fiind vorba despre o „neînţelegere". Nu este de trecut cu vederea faptul că ieri Curtea de Apel Bucureşti a redeschis dosarul unde Beinur Nuredin este judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii