Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martor în dosarul morţii lui Don Pedro Iordache Juniorul Lotreanu, la Curtea de Apel

ro

11 Jan, 2011 00:00 4760 Marime text
Lotreanu_-_Petrica_Iordache.jpgMagistraţii Curţii de Apel au primit ieri dosarul în care Cătălin Alexandru Lotreanu, fiul-problemă al fostului şef al Secţiei 1, comisarul şef Dumitru Lotreanu, cere să fie cercetat în libertate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Aflat în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Lotreanu junior a tăgăduit comiterea faptelor în momentul în care a fost chestionat de procurori.

Iar asta, în condiţiile în care tânărul suspectat a-i fi complice a recunoscut acuzaţiile ce i se aduc. În ceea ce-l priveşte pe juniorul Lotreanu, este de menţionat că nu este pentru prima dată când acesta a dat ochii cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prima întâlnire fiind în urmă cu aproape patru ani, când Cătălin împreună cu tatăl său, Dumitru Lotreanu, au fost audiaţi ca martori în dosarul misterioasei morţi a renumitului Petrică Iordache, zis don Pedro. La momentul respectiv, în luna iulie 2007, Cătălin Lotreanu era cunoscut drept apropiat al lui Renato Iordache, fiul lui Don Pedro. Iar ceea ce este şi mai interesant este faptul că tocmai Cătălin Lotreanu a fost cel care a descoperit cadavrul lui Petrică Iordache, pe digul de pe plaja Modern, plecat fiind împreună cu Renato în căutarea afaceristului constănţean.

Cătălin Lotreanu a găsit cadavrul

Don Pedro a fost găsit mort pe digul de pe plaja Modern pe 7 iulie 2007, într-o sâmbătă dimineaţă, la ora 6.30, fiind dat dispărut cu o seară înainte. Cei care au ajuns pe plaja Modern, locul preferat pentru jogging al afaceristului, au fost Renato şi prietenul său, Cătălin Lotreanu. Însă cel care a descoperit cadavrul a fost juniorul Lotreanu. Când a fost găsit, Petrică Iordache zăcea cu faţa în jos şi avea capul prins între doi stabilopozi. La momentul respectiv, şi tatăl lui Lotreanu, fostul şef de poliţie Dumitru Lotreanu, a fost chemat la audieri, dat fiind că l-ar fi cunoscut pe Petrică Iordache în virtutea funcţiei pe care o ocupa, de şef al Secţiei 1. Revenind la dosarul penal întocmit de anchetatori pe numele juniorului Lotreanu pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiuni la legea privind comerţul electronic, Cătălin Lotreanu va trebui să-i convingă pe judecătorii Curţii de Apel Constanţa că prezintă suficiente garanţii pentru a putea fi cercetat în libertate. Ieri, dosarul în care s-a decis arestarea lui Lotreanu junior a plecat de la Tribunalul Constanţa, după ce tânărul a atacat în recurs decizia de arestare. El s-a adresat magistraţilor Curţii de Apel, solicitând să fie cercetat în stare de libertate. Rămâne însă de văzut care va fi decizia instanţei, în contextul în care, indiferent dacă judecătorii vor stabili ca Lotreanu să fie cercetat în libertate sau vor menţine arestul, hotărârea Curţii de Apel va fi definitivă, neexistând cale de atac împotriva acesteia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • a 03 Feb, 2011 04:39 niste hoti cu totii!!!!
  • justice 11 Jan, 2011 08:41 si acum judecatorul epure pac pac...dna tace