Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatele de arestare emise pe numele lui Nicuşor Constantinescu au fost confirmate de Curtea Supremă şi de Curtea de Apel Constanţa

ro

15 Nov, 2014 00:00 1819 Marime text
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ieri, contestaţia depusă de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, împotriva mandatului internaţional de arestare emis de Tribunalul Bucureşti şi confirmat de Curtea de Apel.
 
De asemenea, şi magistraţii Curţii de Apel Constanţa au menţinut, tot ieri, decizia judecătorilor Tribunalului Constanţa, care au emis, la rândul lor, un al doilea mandat de arestare pe numele lui Constantinescu.
 
Primul mandat de arestare s-a emis în dosarul în care Constantinescu a fost trimis în judecată, de procurorii DNA Bucureşti, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Alături de Nicuşor Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.
 
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care, pe data de 7 noiembrie, a confirmat cel de-al doilea mandat de arestare eliberat pe numele preşedintelui suspendat al CJC.
 
Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Solicitările au fost admise prin ordonanţele din datele de 3.04.2014, 23.04.2014, 16.05.2014 şi 20.05.2014, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 5.06.2014. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors în ţară la începutul acestei luni.
 
Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de autorităţile din Turcia săptămâna trecută, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat. El a revenit joia trecută în ţară, iar în aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele său. A doua zi, şi magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta este judecat pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie în patru dosare penale. Într-unul dintre acestea, este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul, că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii