Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manafu şi ANAR, în civil şi în penal

ro

12 Oct, 2010 00:00 2342 Marime text
manafu_-_ionel_manafu___.jpgLuptele în instanţă dintre Ionel Manafu, fostul director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, şi Administraţia Naţională Apele Române sunt departe de a lua sfârşit. Ieri, judecătorii Secţiei civile a Tribunalului Constanţa au rămas în pronunţare cu privire la suspendarea unuia dintre procese.

Concret, este vorba despre dosarul în care Manafu a dat în judecată ANAR, contestând decizia de concediere a sa. Judecătorii au pus în discuţie suspendarea procesului până la soluţionarea cauzei penale în care sunt implicate cele două părţi. Mai exact, litigiul civil s-ar putea suspenda până ce Secţia penală a aceluiaşi Tribunal va admite sau va respinge recursul ANAR împotriva hotărârii de a nu se începe urmărirea penală faţă de Manafu, care este acuzat de săvârşirea mai multor fapte de natură penală. Iniţial, plângerea Administraţiei Naţionale Apele Române a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, care a decis neînceperea urmăririi penale faţă de Ionel Manafu. Nemulţumiţi de această decizie a procurorului care a instrumentat cazul, reprezentanţii ANAR au contestat-o la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Când nici acesta nu le-a dat dreptate, oficialii de la Apele Române s-au adresat instanţei de judecată, pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa fiind înregistrată, sub numărul 18182/212/2010, plângerea acestora împotriva rezoluţiilor procurorului de netrimitere în judecată a lui Manafu. Spre nefericirea foştilor şefi ai lui Ionel Manafu, şi magistraţii Judecătoriei Constanţa au considerat că, în mod just, nu s-a început urmărirea penală faţă de fostul şef al DADL, astfel că le-au respins plângerea, ca nefondată. În prezent, oficialii ANAR aşteaptă judecarea recursului împotriva acestei hotărâri, procesul urmând să aibă loc pe data de 19 octombrie, la Tribunalul Constanţa. În aceste condiţii, judecătorii Secţiei civile, care sunt chemaţi să analizeze dacă decizia de concediere a lui Manafu a fost luată cu respectarea legii, s-ar putea vedea nevoiţi, conform procedurii în vigoare, să suspende acest proces, până la soluţionarea celui penal. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 12 Oct, 2010 10:02 he he, nu uitati de Costelus Sava, marele sef de la achizitii
  • Noi 12 Oct, 2010 00:17 Sa vina un director care cu adevarat a condus DADL-ul,cu toate ca machidoni l-au tarat prin tribunale,au frica cat casa ca nu mai poate unul ca Hagi,Tararache,Babu,Uzun sa-si faca treburile si sa-si promoveze rudele in functiile de conducere a acestei institutii!! Este inadmisibil ca Stelica Hagi sa fie director nu oriunde ci la investitii si sa promoveze afacerile lui Puiu Hasoti,Nicusor Constantinescu,Mitrea!!