Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul de pe buzele tuturor „Fabuloasa“ avere a procurorului Andrei Bodean, de la Anticorupţie (documente)

ro

10 Jun, 2014 00:00 12875 Marime text
„Mișcări de trupe“ impresionante, în ultimele luni, pe scena justiției constănțene. Iar toate par să fie „creația“ unui singur om - un acuzator în robă.

Pornind de la celebrele dosare ale președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, trecând prin cauza „Zvastica“, ce îl viza pe primarul Radu Mazăre, amintind și de procesul omorului deosebit de grav comis asupra tinerei Lara Șaban, în cadrul căruia rudele incriminate contestă actele întocmite de anchetatorul de caz, și încheind cu acuzele aduse celor trei polițiști de la Permise și Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, presupuși corupți, numele procurorului constănțean Andrei Bodean pare să se afle, în ultima vreme, pe buzele tuturor celor avizați. Iar asta cu atât mai mult cu cât unul dintre cele mai recente cazuri intens mediatizate, de care se ocupă același magistrat, este cel al șantajului reclamat de Mircea Băsescu, fratele președintelui României, Traian Băsescu. În acest context, ZIUA de Constanța prezintă averea și interesele magistratului, așa cum reies din datele oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii.

Andrei Bodean s-a născut pe 6 aprilie 1980. A absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, dar și Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, specializarea Administraţie Publică. Președintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul prin care Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanța) pe 8 februarie 2010. Pe data de 14 mai 2012, Consiliului Superior al Magistraturii a decis promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanța, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. După aproape un an, Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Pe când era procuror al Parchetului Judecătoriei Constanța, Andrei Bodean a consemnat în declarația sa de avere că nu avea pământ sau casă, însă deținea un automobil marca Dacia 1310, fabricat în 1995. În ceea ce privește veniturile anuale, Bodean a menționat suma de 17.247 de lei, bani proveniți de la Institutul Național al Magistraturii. Conform propriilor consemnări, Andrei Bodean nu era asociat ori acționar la societăți comerciale, companii/societăți naționale, grupuri de interes, fundații ori alte organizații neguvernamentale.

În calitate de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Andrei Bodean a menționat în declarația sa de avere (completată la data de 29.10.2010) că nu deține terenuri și nici case. Cu toate acestea, magistratul a intrat în posesia unui automobil marca Skoda, model Octavia, fabricat în 2007. Conform documentului mai sus precizat, în 2008, procurorul Bodean a împrumutat dintr-o bancă suma de 13.648 de euro, scadența fiind stabilită pentru anul 2018. În ceea ce privește veniturile, procurorul a menționat suma de 35.870 de lei, salariu aferent anului 2009. Pe data de 27 mai 2011, Andrei Bodean a completat o nouă declarație de avere (aferentă anului 2010), unde a trecut aceeași mașină, dar și același împrumut bancar. Diferit este doar salariul, care a ajuns la suma de 72.768 de lei. Pe data de 21 mai 2013, în calitate de procuror al Direcției Naționale Anticorupție Constanța, Andrei Bodean a declarat că deține, din anul 2011, o casă în Cluj Napoca, în suprafață de 252 de metri pătrați, donată, titularul fiind soția sa, Claudia Bodean, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța. Pe lângă automobilul Skoda Octavia, în această declarație de avere apare și o Skoda Superb (fabricată în 2011), dar și o barcă pescărească. Cât privește veniturile, procurorul Bodean a menționat suma de 71.974 de lei, salariul aferent anului 2012, de la Parchetul Tribunalului Constanța. Și în această declarație, Bodean a precizat că nu are interese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii