Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mafia de la Rutiera", la Parchetul General

ro

11 Mar, 2010 04:24 2054 Marime text
politisti_rutiera.jpgDosarul în care poliţiştii de la Serviciul Rutier Constanţa sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie a ajuns pe masa Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Plimbat de la Parchetul Tribunalului Constanţa la DNA Constanţa, dosarul a ajuns la Parchetul General, în urma încercărilor DNA de a arunca pisica înapoi în ograda Parchetului Tribunalului.

Concret, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este chemat să tranşeze problema şi să rezolve conflictul negativ de competenţă ivit între Parchetul Tribunalului şi DNA. Astfel, magistraţii din cadrul Parchetului General vor decide cui revine, de fapt şi de drept, competenţa în a-i ancheta pe poliţiştii suspectaţi de fapte de corupţie, în contextul în care DNA susţine că nu este de ajuns ca persoana anchetată să aibă atribuţii de control, aşa cum s-a decis în cazul poliţiştilor, ci trebuie ca activitatea desfăşurată de persoana respectivă să fie una de control. Dincolo însă de aceste aspecte, se pare că problema este destul de simplă: în timp ce procurorii anticorupţie fug de dosarul cu pricina ca ucigă-l toaca de tămâie, procurorii Parchetului Tribunalului ar primi şi mâine ancheta, cu braţele deschise. În acest context, se pare că singurul obstacol în calea reîntoarcerii dosarului la Parchetul Tribunalului îl constituie hotărârea din vară a Curţii de Apel Constanţa prin care s-a stabilit că urmărirea penală desfăşurat de Parchetul Tribunalului până în acel moment este lovită de nulitate, ca urmare a faptului că o parte dintre poliţiştii cercetaţi aveau atribuţii de control, ceea ce atrage competenţa DNA. De menţionat că instanţa Curţii de Apel Constanţa a decis în vară trimiterea dosarului către procurorii anticorupţie, apreciind că DNA ar fi fost organul de urmărire penală competent în această cauză, dat fiind că, aşa cum au arătat apărătorii poliţiştilor-suspecţi, unii dintre aceştia au funcţii şi atribuţii de control. Forţaţi de această împrejurare, procurorii Parchetului Tribunalului au disjuns cauza în ceea ce-i priveşte pe poliţiştii Gheorghe Costea, Marian Drăguţ şi Ion Zorilă către Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • politie=spaga 11 Mar, 2010 10:27 are dreptate nr 1! spaga ,,,si bine le face ,,,,trebuie cat mai multe flagrante sa ii extirpam!
  • moromete 11 Mar, 2010 09:23 Saracii, ce case au facut din leafa de bugetari, sunt toti neamuri cu NASTASE, le-a dat si lor matusea TAMARA din agoniseala ei de-o viata. RUSINE !!!