Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lună blestemată pentru patru şoferi Rutiera din Constanţa, la un pas de a-şi depăşi rezultatele de anul trecut

ro

13 Mar, 2012 00:00 5135 Marime text
politiarutiera-permis1.jpgÎn doar o lună de zile, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa, împreună cu procurori şi judecători, au reuşit să-i bage în sperieţi pe şoferii care obişnuiesc să încalce legea

Deşi s-au scurs doar trei luni de la începutul acestui an, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa sunt pe cale să-şi depăşească rezultatele obţinute de-a lungul anului trecut. Astfel, dacă în 2011 poliţiştii de la Rutieră au „reuşit" să bage în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv şase persoane, în 2012 oamenii legii au „nefericit" patru bărbaţi, până în prezent. Ultimul constănţean depus în spatele gratiilor ca urmare a activităţilor specifice poliţiştilor rutieri este un tânăr de 26 de ani, care a condus un BMW. Acesta ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane şi a părăsit locul faptei fără acordul poliţiştilor. La cercetări, aceştia au descoperit că tânărul posedă un permis emis de autorităţile din Turcia, aparent fals. Foarte interesant, toate arestările au fost făcute doar în această lună.

poza2.jpgPe data de 1 martie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 5061/212/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului", cauză penală în care Eugen Marian Burchi. În aceeaşi zi, instanţa de judecată a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 29 de zile. Pentru că a avut această posibilitate, Burchi a atacat cu recurs decizia Judecătoriei Constanţa. În acest sens, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ca nefondat, recursul declarat de către Eugen Marian Burchi împotriva Încheierii de şedinţă nr.58 din 01.03.2012 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul 5061/212/2012. Şoferul a fost încătuşat de poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa fiind acuzat de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere cu permisul suspendat şi conducere sub influenţa substanţelor interzise. Pe data de 9 martie, tot la Judecătoria Constanţa a fost depus dosarul cu numărul 5837/212/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului", unde Sorin Proca a avut calitatea de inculpat. Pe data de 10 martie, judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 20 de zile. Mai mult decât atât, în cadrul aceleiaşi şedinţe, instanţa a respins cererea formulată de avocatul bărbatului privind luarea faţă de acesta a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, ca neîntemeiată. În privinţa lui Proca, oamenii legii au spus că acesta a condus, pe data de 8 martie, o autoutilitară Mercedes, pe raza municipiului Constanţa. Din cauza neacordării de prioritate, şoferul a lovit o altă maşini. ulterior cercetărilor specifice, poliţiştii au stabilit că şoferul autoutilitarei se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şofer de microbuz, băut la volan

Pe data de 11 martie, la judecătoria municipiului Constanţa a fost înregistrat dosarul 5838/212/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului", unde Ionel Brateş a avut calitatea de inculpat. Pe data de 11 martie, magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a lui Brateş, pe o durată de 20 de zile. Conform oamenilor în uniformă, Ionel Brateş se afla la volanului unui microbuz când a fost implicat într-o tamponare în zona Cireşica. Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă după-amiază, iar în urma testării şoferului cu aparatul Drager, acesta a rezultat o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Permis aparent fals

Ultimul „premiat" se numeşte Ervin Murat, de 26 de ani, din Constanţa. Acesta ar fi condus, în urmă cu două nopţi, la ora 18.30, un BMW, seria 3, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Ajuns în zona intersecţiei cu strada Nicolae Filimon, şoferul ar fi efectuat o depăşire neregulamentară peste marcajul dublu continuu motiv pentru care a lovit un alt automobil participant la trafic la volanul căruia se afla Mihai D., de 48 de ani, din Năvodari. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a năvodăreanului. Deşi provocase accidentul, şoferul BMW-ului a părăsit locul faptei fără acceptul oamenilor legii, tânărul fiind prins în jurul orei 21.00. Ulterior, Ervin Murat a fost reţinut pentru 24 de ore, în sarcina sa fiind reţinute următoarele infracţiuni: vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără permisiunea oamenilor legii, uz de fals (şoferul a prezentat poliţiştilor un permis emis de autorităţile din Turcia, act aparent fals) şi conducerea unui automobil pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Tânărul a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă până la închiderea ediţiei instanţa nu a ajuns la o decizie în privinţa acestei cauze penale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii