Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări neautorizate la o biserică, monument istoric de clasă A

ro

26 Feb, 2017 12:25 1180 Marime text
Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliției Române efectuează cercetări în cadrul unui dosar ce vizează efectuarea unor lucrări neautorizate la o biserică din București, monument istoric de clasă A, de valoare naţională şi universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice.

Polițiștii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliției Române s-au sesizat cu privire la faptul că, la o biserică din București, monument istoric de clasă A, de valoare naţională şi universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice, au fost executate lucrări de intervenţie neautorizată.

Polițiștii s-au autosesizat ca urmare a unui control efectuat împreună cu reprezentanți ai Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural a Municipiului Bucureşti, transmite IGPR.

Conform sursei citate, lucrările neautorizate au constat în montarea a două centrale termice și amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum şi a trei aparate de aer condiţionat, fiind perforate perimetral ferestrele pentru traversarea conductelor. Din cercetări a reieșit că aceste operaţiuni au cauzat distrugerea picturii murale de pe pereţii interiori în zonele în care au fost amplasate echipamentele.

Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi executarea de lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor legale.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii