Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsire de libertate George Guliu şi Nicolae Belba, încătuşaţi pentru 29 de zile

ro

18 Oct, 2013 00:00 3680 Marime text
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale după ce organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au dispus reţinerea pentru câte 24 de ore faţă de George Guliu, în vârstă de 46 de ani, şi faţă de Nicolae Belba, în vârstă de 29 de ani, ambii din judeţul Constanţa. Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 7 mai 2012, în jurul orei 23.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, în zona Dacia, cei doi inculpaţi ar fi blocat autoturismul condus de persoana vătămată L.G.N. „Apoi, prin folosirea violenţelor şi ameninţărilor, prin acţiuni conjugate, fiind înarmaţi unul cu bâtă de baseball, iar celălalt cu un pistol, au spart geamul de la portiera stânga faţă al autoturismului atacat, au scos-o cu forţa din maşină pe persoana vătămată, au bruscat-o şi au urcat-o tot prin constrângere în alt autoturism, astfel că prin acţiunea lor de mare violenţă, comisă într-o zonă urbană aglomerată, au produs scandal public şi au tulburat ordinea şi liniştea publică. Din datele de anchetă a reieşit că primul dintre inculpaţi avea o relaţie personală cu victima, aşa încât acţiunea ilicită a fost determinată cel mai probabil de sentimente de gelozie exacerbată şi dorinţa suspectului de a-şi intimida victima, conform organelor de anchetă. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de ambii inculpaţi pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost admisă de Judecătoria Constanţa.

Coincidenţă sau nu, numele celor doi bărbaţi apar şi într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se vorbeşte despre o presupusă evaziune fiscală de 15 milioane de euro. Tot în acest dosar mai sunt cercetaţi şi Radu Nemeş, Dumitru Chirvăsitu - administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, Andrei-Florin Jugănaru - administrator al SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi al SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti, Viorel Comăniță - fost director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Dan Florin Secăreanu - fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Codruț Alexandru Marta - fostul şef de Cabinet al preşedinte ANAF şi Sorin Blejnar - fostul şef al ANAF.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii