Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii SNPPC de la malul mării Averile şi interesele celor care conduc sindicatul din Poliţia Constanţa (Documente)

ro

07 Feb, 2012 00:00 5953 Marime text

02averisindicalisti-GeorgeCaraivan14.jpgEi sunt cei care ies în stradă, pentru a apăra drepturile poliţiştilor. Ei sunt cei care se aşează la masă cu şefii şi decid soarta poliţiştilor constănţeni, vorbind în numele lor.

Tot ei sunt cei care strigă nemulţumirile oamenilor legii, adesea glasurile lor ajungând până la centru. În contextul în care liderii sindicali, căci despre ei este vorba, sunt adesea persoane controversate, unii acuzaţi că nu se luptă suficient pentru drepturile sindicaliştilor, alţii că sunt prea „moi" în faţa conducerii, ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele şefilor structurii teritoriale ale Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Pentru a nu exista niciun dubiu şi nicio altă interpretare, facem precizarea că informaţiile sunt făcute publice în declaraţiile de avere şi de interese completate de liderii sindicali şi afişate pe site-urile oficiale.

Preşedintele SNPPC - ST Constanţa, George Caraivan, fostul şef al Poliţiei din Cumpăna, actualul comandant al Secţiei de Poliţie Rurală numărul 9 Chirnogeni, nu are, cel puţin potrivit declaraţiei de avere completată pe data de 14 iunie 2011, nicio categorie de teren. În acelaşi document, preşedintele SNNPPC - Filiala Constanţa a consemnat că deţine, din 2001, o parte dintr-un apartament, în suprafaţă de 97 de metri pătraţi. Şeful Poliţiei Rurale Chirnogeni are două automobile, un Daewoo, fabricat în 2004, şi o Skoda Fabia produsă în 2005. În rubrica destinată datoriilor, Caraivan a menţionat că în 2007 a luat un credit de 30 de mii de euro, în 2004 a făcut o descoperire de credit în valoare de 1.300 de lei, iar din 2006 are un card credit cumpărături de 5.000 de lei. Cât priveşte veniturile din salarii, George Caraivan a notat suma de 48.000 de lei, în timp ce soţia, contabil la BRD, a primit 20.600 de lei. În declaraţia de interese, preşedintele de la Constanţa al SNPPC şi-a trecut calitatea de membru al sindicatului. Unul dintre vicepreşedinţii lui George Caraivan este Vasile Zelca, noul şef al Secţiei numărul 7 de Poliţie Rurală Horia, fost comandant al Poliţiei din Agigea. Acesta nu are terenuri, însă se poate „lăuda" că posedă, din 1997, un apartament, în Ovidiu, în suprafaţă de 74 de metri pătraţi. Cu un Ford Focus în parcare, vicepreşedintele Vasile Zelca a contractat în 2011 un credit bancar în valoare de 7.890 de euro, bani pe care trebuie să-i înapoieze până în 2016. În privinţa venitului salarial, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Horia a consemnat suma de 31.000 de euro, în timp ce soţia sa, angajată a SC CPU Security, a primit 9800 de lei. În declaraţia de interese, Vasile Zelca a precizat că este membru în SNPPC, în Corpul naţional al Poliţiştilor, în Asociaţia Căluţul de Mare şi în Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Cel de-al doilea vicepreşedinte al SNPPC - Filiala Constanţa este Sorin Boldeanu, specialist II în cadrul Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi. Nici acesta nu are în posesie nicio categorie terenuri, însă deţine, alături de soţie, două apartamente în Constanţa, ambele în suprafaţă totală de 135 de metri pătraţi. Cu două automobile Opel în parcare, Sorin Boldeanu a luat în 2010 un credit bancar în valoare de 30.000 de euro, cu termenul scadent stabilit în 2035. Pentru activitatea depusă în 2010, vicepreşedintele SNPPC a primit 42.747 de lei, în timp ce soţia a adus în casă 22.854 de lei. În declaraţia de interese, Boldeanu a consemnat că este membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii