Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea primarului suspendat al oraşului Techirghiol, Adrian Stan, decisă de judecătoarea Viorica Lungu (referat DNA)

ro

31 Oct, 2015 00:00 1511 Marime text


Ieri, primarul suspendat al localităţii Techirghiol, Adrian Stan, i-a cerut judecătoarei Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, să fie pus în libertate. Până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase nicio decizie.
 
Adrian Stan este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită, în formă continuată. Întrucât instanţa a decis arestarea sa pentru 29 de zile, Prefectul Constanţei, Ion Constantin, a emis un ordin prin care edilul a fost suspendat din funcţie.
 
În referatul de arestare, magistraţii arată că „în perioada 2013 – 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări“.
 
„La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante“, potrivit sursei mai sus citate.  

Rechizitoriu - Flagrant în Mamaia! Cum a fost prins Adrian Stan, primarul din Techirghiol (referat DNA)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii