Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea primarului Adrian Stan, decisă vineri la Curtea de Apel Constanţa

ro

29 Oct, 2015 00:00 2021 Marime text


Curtea de Apel Constanţa decide, mâine, dacă fostul primar al localităţii Techirghiol, Adrian Stan, rămâne în stare de arest preventiv ori va fi pus în libertate. El este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită, în formă continuată.
 
Adrian Stan a fost arestat preventiv, zilele trecute, de judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, pentru 30 de zile. Nemulţumit, el a atacat mandatul de arestare emis pe numele său, motiv pentru care dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, potrivit unor surse judiciare, presupusul denunţător în cazul primarului Adrian Stan ar fi acelaşi ca şi în cazul şefului Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, Gabriela Herghelegiu, reţinută, sâmbătă, pentru 24 de ore şi plasată apoi sub control judiciar de Tribunalul Constanţa. De menţionat că în acest caz procurorii au atacat decizia prin care Herghelegiu a fost pusă în libertate. Contestaţia magistraţilor va fi soluţionată tot vineri. 
 
Revenind la dosarul fostului primar, din ordonanța de reţinere întocmită DNA reiese că, „în perioada 2013 - 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări“.
 
„La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 de lei și respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei și respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante“, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii