Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă azi, la Înalta Curte (rechizitorii)

ro

31 May, 2016 00:00 2524 Marime text


Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se va judeca cererea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de impunere a unor noi obligaţii faţă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Concret, DNA solicită ca faţă de Radu Ştefan Mazăre să fie impuse obligaţia de a nu depăşi teritoriul României fără încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară şi obligaţia de a comunica periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.
 
Decizia de azi va fi definitivă şi va fi luată în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de Sorin Strutinsky. În prezenta cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. 
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - opt termene de judecată. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Această cauză nu a primit încă un termen de judecată.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii