Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea inspectorului antifraudă Dumitru Adrian Popa, decisă de judecătoarea Laura Monica Tănase (documente)

ro

05 Sep, 2015 00:00 4532 Marime text
Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, încătuşat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită, a fost dus, ieri, la arestare. Bărbatul este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, iar cererea de arestare a fost trimisă spre analiză judecătoarei Laura Monica Tănase, din Tribunalul Constanţa.
 
Din ordonanţa întocmită de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, reiese că, „la data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit suma de 5.000 de lei de la un om de afaceri, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă“. „De asemenea, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăţi comerciale, suma de 3.000 de euro. La data de 3 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3.000 de euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, conform sursei mai sus citate.
 
Coincidenţă sau nu, Agenţia Naţională de Integritate pune la dispoziţie o declaraţie de avere a lui „Popa Dumitru Adrian“, expert principal la Finanţe Publice. Documentul este completat la data de 11.11.2013, iar din el reiese că bărbatul nu are terenuri, clădiri, maşini ori conturi în bănci. Bărbatul a declarat însă că are un credit bancar în valoare de 10.000 de euro. În declaraţia de interese, completată la data de 11.11.2013, se arată că „Popa Dumitru Adrian“ este asociat la două firme din Năvodari (SC Eliana Favorit 2009 SRL - unde deţine 5%, şi SC Lumisim Modern SRL, unde are 25%).

Lumisim Modern 

Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 4.09.2015, SC Lumisim Modern are sediul în oraşul Năvodari, pe strada Culturii. Asociaţi persoane fizice sunt Luminiţa Popa, născută la data de 8.09.1983, în Năvodari, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%, Sergiu Cătălin Goldan, născut la data de 9.03.1980, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%, Simona Goldan, născută la data de 5.02.1982, în Cernavodă, şi Popa Dumitru Adrian, născut la data de 13.11.1981, în Constanta, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%. Administratorul firmei este Sergiu Cătălin Goldan. Unitatea are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii firmei, însă acest lucru nu a fost posibil. Numărul de telefon mobil pus la dispoziţie de Registrul Comerţului nu era activ, iar la cel de telefon fix nu a răspuns nimeni. În cazul în care oficialii societăţii comerciale vor dori să ne ofere un punct de vedere, acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare.

Eliana Favorit 2009

SC Eliana Favorit 2009 SRL are sediul în Năvodari, strada Sănătăţii. Asociaţi persoane fizice sunt Nicolae Popa, născut la data de 21.10.1954, în Vâlcea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95%, şi Dumitru Adrian Popa, născut la data de 13.11.1981, în Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%. Administratorul este Nicolae Popa. Firma are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al produselor din ceramică, sticlărie şi al produselor de întreţinere“. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii acestei firmei, însă acest lucru nu a fost posibil. La numărul de telefon pus la dispoziţie de Registrul Comerţului a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu societatea comercială. Dacă reprezentanţii societăţii comerciale vor dori să ne ofere un punct de vedere, acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii