Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lectorul Costache Emilian Anatoli de la UMC, la un pas de libertate

ro

03 Oct, 2013 00:00 4082 Marime text
Lectorul Costache Emilian Anatoli, şeful catedrei de Matematică din cadrul Universităţii Maritime Constanţa, se află la un pas de ieşi din arest.

Ieri, Tribunalul Constanţa a dispus punerea în libertate a profesorului, sub control judiciar. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Costache Emilian Anatoli este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul presupuselor fapte de corupţie din Universitatea Maritimă Constanţa.
Pe timpul liberării provizorii, Costache Emilian Anatoli este obligat să nu depăşească limita teritorială a municipiului Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată, să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, să nu exercite activitatea în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cadru didactic. Costache Emilian Anatoli a fost arestat alături de Dumitru Florin Merăuţă, fost student la aceeaşi universitate, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitate şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii