Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mâna judecătorului Costinel Moţîrlichie Cererea de dizolvare a Consiliului Local Constanţa, decisă pe 4 decembrie

ro

30 Oct, 2014 00:00 2848 Marime text
Cererea formulată de Alexandru Bajdechi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanta, de dizolvare a Consiliului Local Constanţa, a ajuns pe masa judecătorului Costinel Moţîrlichie, din Tribunalul Constanţa. Primul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 4 decembrie, ora 11.00.

 Bajdechi cere dizolvarea Consiliului Local, invocând faptul că acesta nu s-a întrunit timp de două luni consecutive.


 Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa ne-a declarat, în cadrul unui interviu, că argumentul său se bazează pe Legea 215/2001 a administraţiei publice locale. „În baza articolului 55, alineatul 1, lit. a, şi a alineatului 2, orice persoană poate cere dizolvarea consiliului local dacă acesta nu se întruneşte două luni consecutiv, iar ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa a avut loc pe 28 august, neexistând niciuna în luna iulie. Astfel, au trecut mai mult de 60 de zile între cele două şedinţe{, a spus Bajdechi.

 Alexandru Bajdechi speră că, „odată cu dizolvarea, dacă ea va avea loc, aleşii locali vor deveni mai responsabili“.

 Aşa cum arătam şi mai sus, cererea formulată de Alexandru Bajdechi a ajuns pe masa magistratului Costinel Moţîrlichie, din Tribunalul Constanţa. Acesta a condus, pe când era la Curtea de Apel, judecata în dosarul în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care-l acuză de incompatibilitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru Bajdechi 30 Oct, 2014 10:38 Pentru Gabi: Am ridicat exceptie de neconstitutionalitate, o sa dureze dar in final va fi dizolvat :)
  • Gabi 30 Oct, 2014 09:06 O mare fasaiala. Art. 55 alin (1) lit. a) zice asa: "în cazul în care acesta nu se întruneşte timp de două luni consecutiv, deşi a fost convocat conform prevederilor legale;" Prin urmare, nu este suficient sa nu se fi intrunit doua luni consecutiv. Mai trebuie sa fi fost si convocat conform prevederilor legale. Conditiile se cer a fi indeplinite cumulativ.