Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La această oră, percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu. Ar fi înșelat persoane prin atribuirea de calități oficiale

ro

24 May, 2017 10:00 1887 Marime text
Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează cinci percheziții la persoane bănuite că ar fi înșelat mai multe victime prin atribuirea de calități oficiale, cauzând un prejudiciu de peste 100.000 de lei.  

În această dimineaţă, 24 mai, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează cinci percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, 5 persoane, dintre care două încarcerate, ar fi apelat telefonic mai multe victime şi, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unor organe judiciare, ar fi solicitat şi primit diverse sume de bani.

Cei în cauză ar fi invocat faptul că verifică autenticitatea bancnotelor şi că le vor expertiza, întrucât există suspiciuni că banii ar fi falşi.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 110.000 de lei.

9 persoane urmează să fie conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie – D.G.P.M.B., pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiuni participă și polițiști din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii