Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La 18 ani, Ilie Talică va răspunde pentru omor calificat, tâlhărie şi profanare de cadavre (galerie foto)

ro

05 Dec, 2014 00:00 2170 Marime text
În noaptea de duminică spre luni, poliţiştii din Oltina au fost sesizaţi că, la imobilul în care locuia Ileana D., în vârstă de 82 de ani, a izbucnit un incendiu violent. După ce a fost stins focul, pompierii ISU „Dobrogea“ au găsit într-o încăpere cadavrul Ilenei D., proprietara imobilului, carbonizat în proporție de circa 60%, iar la nivelul feței s-a constatat că existau echimoze în jurul ochiului drept.
 
Iniţial, s-a crezut că femeia a murit în somn, după ce jarul din sobă ar fi aprins covorul şi apoi a cuprins întreaga casă. Nimic mai fals, oribila crimă avea să iasă la iveală după analiza de specialitate a cadavrului bietei femei.
 
În data de 2 decembrie, s-a efectuat necropsia cadavrului și s-au stabilit următoarele: „Moartea numitei D. Ileana a fost violentă, ea s-a produs prin contuzie și hemoragie meningo-medulară cervicală, urmare a unei fracturi de coloană cervicală, survenită în cadrul unui politraumatism, prin lovire cu corpuri dure. Între leziunile cervico-medulare și mecanismul de producere a morții există o legătură de cauzalitate directă și necondiționată. Moartea poate data din 30 noiembrie 2014“, se arată în raportul medico-legal.
 
A fost constituită echipă operativă complexă care s-a deplasat la fața locului, unde s-a procedat la continuarea investigării tehnico-științifice a locuinței victimei, ocazie cu care s-a constatat că interiorul locuinței a fost distrus în proporție de circa 95%.
 
De asemenea, în urma investigațiilor efectuate și ca urmare a exploatării cu operativitate a mai multor informații obținute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu lucrătorii postului de poliție Oltina și ai Secției 8 Rurală Băneasa, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind Ilie Talică, de 18 ani, din Oltina, fără ocupație, cu antecedente penale (furturi), vecin cu victima.
 
Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că mobilul faptei a fost furtul, iar tânărul, după ce ar fi suprimat viața victimei, a sustras suma de 30 de lei, incendiind locuința în mod intenționat pentru a șterge urmele. În cursul anchetei, cel în cauză și-a recunoscut fapta.

Concluziile anchetei procurorilor şi criminaliştilor sunt terifiante

„În seara zilei de 30 noiembrie 2014, în jurul orelor 23.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimei D.I., de 82 de ani, din comuna Oltina, unde a ucis-o pe aceasta, prin loviri repetate cu pumnii în zona capului, comprimare cu picioarele la nivel toracic şi sugrumare cu mâinile, cu scopul realizat de a-i sustrage suma de 30 de lei, iar pentru a-şi ascunde urmele de la locul faptei, a incendiat locuinţa, astfel că în cursul incendiului a fost carbonizat parţial şi cadavrul victimei.
 
În primă fază, organele de poliţie judiciară au investigat cauzele producerii incendiului, însă cu ocazia efectuării autopsiei medico-legale s-a constatat că victima prezenta urme de violenţă la nivel toracic, specifice unei agresiuni, şi în zona gâtului, caracteristice sugrumării.
 
În cursul audierilor, după identificare, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală geaca cu care fusese îmbrăcat la data comiterii faptelor, care prezenta mai multe pete cu aspect de sânge, provenite probabil de la victimă“, se arată în raportul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În urma audierii, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pe numele său s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanța. Magistraţii Tribunalului Constanța l-au arestat preventiv pe tânăr. El ar putea răspunde în faţa legii pentru infracțiunile de omor calificat, tâlhărie, distrugere şi profanare de cadavre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii