Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu Marius Constantin cere Tribunalului Constanţa să fie pus în libertate

ro

18 Jun, 2014 00:00 1509 Marime text
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat în stare de arest preventiv pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, cere să fie eliberat. Mai precis, Constantin a formulat o cerere de înlocuire a măsurii preventive anterior precizată, solicitarea ajungând pe rolul Tribunalului Constanţa. Judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei este Lucian Lică, cel care a dispus arestarea preventivă a lui Marius Constantin. Şedinţa de azi va începe la ora 9.00.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, pe data de 30 mai, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 ore, a lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Constantin este acuzat de şantaj, în stare de recidivă, persoana vătămată fiind Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu. Conform procurorilor, pe 26 şi 29 mai, Marius Constantin „a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie“. „Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 de euro. La data de 29 mai, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două persoane suma de 10.000 de euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. Faţă de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani), s-a luat măsura controlului judiciar“, potrivit organelor de anchetă. În cauză, pe data de 12 iunie, procurorii DNA Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de şantaj faţă de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Procurorii susţin că, „în data de 31 mai, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa“.

Averea

„Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Anterior, la data de 1.11.2013, Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra aceleiaşi persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro. La data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa“, conform DNA. Amintim că, pe data de 30 mai, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Marius Constantin, pentru o perioadă de 30 de zile. Pe data de 16 iunie, Constantin a solicitat Tribunalului Constanţa înlocuirea măsurii preventive anterior menţionată. Cauza a fost repartizată completului de judecată F12, prezidat de magistratul Lucian Lică. De menţionat că judecătorul Lică este cel care a dispus arestarea preventivă a bărbatului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii