Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi, procuror-şef la DNA „Plecarea din ţară a lui Nicuşor Constantinescu nu a afectat în niciun fel ancheta“

ro

03 Jun, 2014 00:00 3111 Marime text
Recent, lumea politică a fost zguduită de scandaluri care au implicat nume grele ale acestui domeniu. Fie că este vorba de cunoscuţi din PSD, cum sunt Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Adrian Duicu, fie că au fost reprezentanţi ai PNL, cum este cazul lui Horea Uioreanu, sau din PMP, cum este Florin Popescu, dosarele care îi vizează au ajuns pe masa procurorilor DNA.

În acest context, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost invitată, duminică seară, la emisiunea „Actualitatea Românească“, difuzată de postul B1 TV. De asemenea, ieri, ea a fost invitată şi la Adevărul Live, unde a stat de vorbă cu jurnalistul Dan Marinescu despre dosarele instrumentate de DNA în care sunt implicate nume importante din politica românească. Kovesi a vorbit despre dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, este cercetat pentru abuz în serviciu. Declarând că are probleme de sănătate şi că necesită tratament la o clinică din SUA, Constantinescu a cerut acordul DNA pentru a putea părăsi ţara. Kovesi a declarat că cererea preşedintelui CJC a fost aprobată, precizând că plecarea temporară nu a afectat în niciun fel ancheta: „În situaţia în care o astfel de persoană nu se întoarce, poate să creeze o problemă în anchetă. Până în acest moment, Nicuşor Constantinescu a respectat regulile de anchetă ale DNA-ului“.
În ceea ce priveşte solicitarea lui Nicuşor Constantinescu ca DNA să fie desfiinţată, Laura Codruţa Kovesi a declarat, în emisiunea Simonei Matei, de la B1 TV: „Dacă o astfel de ameninţare vine de la persoane cu atribuţii în domeniul legislativ, putem spune că este o ameninţare reală“. „Baronii se gândesc că nu pot fi prinşi, că sunt mai inventivi sau mai deştepţi decât procurorii şi iată că nu este aşa“, a menţionat Kovesi.
În altă ordine de idei, potrivit site-ului pesurse.ro, DNA îl cercetează pe Nicuşor Constantinescu şi pentru faptul că în casa acestuia ar fi fost descoperite 15 cartuşe de calibrul 9 milimetri, pentru care nu avea autorizaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii