Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi, despre dosarul lui Radu Mazăre „Nu trebuie să dăm prea multă importanţă acestui caz“

ro

03 Jun, 2014 00:00 1776 Marime text
Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost invitată, ieri, la Adevărul Live, pentru a vorbi despre dosarele instrumentate de procurorii DNA, dosare în care sunt menţionate nume grele din viaţa politică românească actuală, printre care şi cel al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre. De asemenea, şefa DNA a fost invitată şi sâmbătă seară la B1 TV, în cadrul emisiunii „Actualitatea românească“.

Laura Codruţa Kovesi a vorbit despre dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Potrivit anchetatorilor, edilul-şef ar fi luat mită pentru a favoriza câştigarea licitaţiei de construire a Campusului Social „Henri Coandă“ de o anumită firmă. Procurorul-şef al DNA a declarat despre acest caz că, deşi cererea DNA de trimitere în arest preventiv pentru 30 de zile nu a fost acceptată de judecător, acest lucru nu înseamnă că nu există probe în dosar, având în vedere că magistratul a luat decizia de cercetare sub control judiciar a edilului-şef al Constanţei. „Orice suspect într-un dosar penal are dreptul să îşi spună opinia. Important este probatoriul pe care îl face procurorul. Pot spune că procurorul a administrat în mod legal şi concret probele. Faptul că un judecător nu şi-a însuşit propunerea noastră nu înseamnă că dosarul nu a fost bine făcut. De altfel, judecătorul a luat măsura controlului judiciar, ceea ce înseamnă că sunt probe. Noi ne supunem deciziei instanţei, continuăm cercetările în acest dosar“, a menţionat Kovesi la Adevărul Live.
În ceea ce priveşte ridicarea lui Radu Mazăre de la un restaurant din Bucureşti, Kovesi a spus: „Jandarmii au pus în aplicare un mandat de aducere. Nu cred că a fost deranjat nici domnul Mazăre, l-aţi văzut relaxat, în geam, la DNA. Nu trebuie să dăm prea multă importanţă acestui caz“.

„În ultimii ani au fost destule fapte de corupţie în legătură cu Portul Constanţa“

„În ceea ce priveşte Portul Constanţa, trebuie să avem o abordare strategică, sunt multe tipologii de infracţiuni. Din perspectiva DNA, atunci când avem indicii că sunt fapte de corupţie, investigăm acele fapte. În ultimii ani, au fost destule fapte de corupţie în legătură cu Portul Constanţa“, a declarat procurorul-şef al DNA.
Amintim că primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este cercetat sub control judiciar de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Potrivit anchetatorilor, în anul 2011, Radu Mazăre ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, pentru a facilita câştigarea de către respectiva societate a licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a Campusului Social „Henri Coandă“, în valoare de 40.964.030 de lei, fără TVA, (circa 10 milioane de euro).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii