Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiţie la Constanţa Şi împuşcat, şi cu banii luaţi

ro

26 Nov, 2011 01:00 1558 Marime text
A fost împuşcat - din greşeală, ce-i drept - de un important politician local, a privit cum liderul de partid a primit neînceperea urmăririi penale şi acum trebuie să achite 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Este vorba despre Orhan Arabagi, bărbatul pe care prim-vicepreşedintele PSD Băneasa, Paul Coliş, l-a împuşcat accidental în timp ce trăgea după un câine. Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins plângerea formulată de Arabagi împotriva rezoluţiei procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care autorităţile au decis să nu înceapă urmărirea penală faţă de Coliş pentru tentativă de omor. Sentinţa Tribunalului este definitivă, astfel că împuşcatul trebuie să se resemneze şi să scoată din buzunar cei 200 de lei pe care a fost obligat să-i plătească.

„În baza articolului 278 indice 1 alineat 8 litera a din Codul de procedură penală, instanţa respinge plângerea formulată de petentul Arabagi Orhan împotriva rezoluţiei nr. 479/II/2011 din data de 03.08.2011 în dosarul numărul 14/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa ca tardiv formulată şi menţine ordonanţa atacată. În baza articolului 192 alineat 2 Cpp obligă petentul Arabagi Orhan la plata sumei de 200 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă", se arată în minuta instanţei. Amintim că, după luni bune de anchetă, procurorii constănţeni au ajuns la concluzia că fapta pentru care era cercetat politicianul din Băneasa, anume tentativă de omor, nu a fost săvârşită cu intenţie, astfel au decis să nu înceapă urmărirea penală faţă de pesedist. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare La începutul anului 2010, mai exact pe 3 ianuarie, Coliş a fost protagonistul unui incident petrecut în pădurea Făurei, el rănind cu arma de vânătoare un cioban din zonă, în timp ce încerca să tragă după un câine, potrivit propriilor declaraţii date în faţa anchetatorilor.

Povestea unui accident cu puşca

Accidentul s-a întâmplat în jurul orei 13.30, când politicianul din Băneasa a tras un foc de armă cu o puşcă de vânătoare, rănindu-l cu o alică pe Orhan Arabagi, de 30 de ani, din Băneasa, care păşuna caprele în zonă. În urma impactului, Arabagi a fost rănit superficial, astfel că nu a fost necesară internarea sa într-o unitate spitalicească. În faţa autorităţilor, Coliş a declarat că intenţia sa era să tragă după un câine, însă alicele au ricoşat din copac şi l-a rănit din greşeală pe Orhan Arabagi. Imediat după producerea accidentului, arma de vânătoare a lui Coliş a fost ridicată de experţii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Ulterior, dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, faţă de Paul Coliş efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, însă cazul a fost închis în baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, potrivit căruia „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii