Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Ioan Apostu, din Galaţi, îşi caută dreptatea la Constanţa (document)

ro

12 Mar, 2015 00:00 1333 Marime text

Curtea de Apel Constanţa este instanţa care va soluţiona procesul dintre Ioan Apostu, judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi, şi Agenţia Naţională de Integritate.
 
Apostu a chemat la judecată ANI după ce inspectorii integritate au anunţat că „s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada 1 octombrie 2011 - 4 martie 2013, a deţinut, simultan cu funcţia de judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi, şi funcţia de conducere de Director de departament în cadrul Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi“. „Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]“, potrivit ANI. Dosarul în care judecătorul Ioan Apostu a chemat la judecată ANI a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, iar până la acest moment, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

 În comunicatul care îl priveşte pe Apostu, ANI o menţionează şi pe judecătoarea Georgiana Pulbere, din Curtea de Apel Constanţa.

 „Georgiana Pulbere s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de judecător în cadrul Curţii de Apel Constanţa, a deţinut şi funcţia de formator în cadrul SC Ominiatest Plus SRL. Georgiana Pulbere exercită funcţia de judecător începând cu anul 1995. În anul 2012, Georgiana Pulbere (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu SC Omniatest Plus SRL (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea şi susţinerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în valoare totală de 1.370 de lei. Astfel, aceasta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […] «şi dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora «funcţiile de judecător […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii»“, conform ANI.
 
În  secţiunea Documente poate fi citit integral comunicatul ANI privind judecătorii mai sus precizaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii