Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea DNA de arestare a lui Nicuşor Constantinescu! (rechizitoriu)

ro

07 Nov, 2015 00:00 3172 Marime text
Judecătorul Dumitru Mirancea, din Curtea de Apel Bucureşti, a respins, ieri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Solicitarea a fost formulată în dosarul în care şeful CJC este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
 
Decizia luată ieri de judecătorul Mirancea este definitivă.
 
Potrivit rechizitoriului DNA „inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.
 
În dosar, omul de afaceri Marian Turbatu este, potrivit unor surse, denunţător.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Judecătorul care a respins cererea de arestare a şefului CJC a avut în atenţie, la un moment dat, şi dosarul în care Veronica Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, a fost deferită Justiţiei de procurorii DNA. Cauza a ajuns la Constanţa, unde Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Alături de Cîrstoiu a mai fost trimis în judecată şi afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, şi el condamnat la Constanţa.

Citeşte şi 

Legături cu dosarele „Portul”, „Poşta Română”, „Strămutaţii de lux” şi „Lotul Voicu”
Ei sunt judecătorii de la Înalta Curte care i-ar putea elibera pe cei trei ofiţeri de la BCCO Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii