Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, cu demisia pe biroul lui Klaus Iohannis (rechizitoriu)

ro

19 Mar, 2016 00:00 2706 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, va analiza zilele acestea propunerea CSM privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a Geaninei Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, în prezent suspendată din funcţie.
 
Magistratul a dispus achitarea în dosarul Transferurilor a lui Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, unde este judecat, din 2008, alături de mai multe persoane, printre care se află Radu Mazăre, fostul primar al oraşului, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC.
 
Până să fie încătuşată de procurorii DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
Terceanu a fost deferită Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, pentru luare de mită. Magistratul ar fi luat bani pentru a dispune achitarea în Dosarul Transferurilor atât a fraţilor Ioan şi Victor Becali, cât şi a lui Cristian Borcea. Alături de Terceanu, Becali şi Borcea, în dosar au mai fost trimişi în judecată avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă.
 
Citeşte şi 
 
Şpagă pentru magistrat!
Cum şi-a distrus cariera judecătoarea Geanina Terceanu (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii