Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Arhip nu renunţă la audierea copiilor Avocatul Marius Mocanu - „Cred că a devenit o chestiune personală“

ro

23 Jul, 2016 00:00 1535 Marime text
Magistratul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanța, nu renunţă la ideea de a-i audia pe cei cinci copii în dosarul devenit cunoscut drept „Grădinița Groazei“. Ieri, pentru cei mici care nu au fost găsiţi la casele lor de către jandarmii care au venit să îi ia la instanţă cu mandate de aducere, judecătorul Arhip a acordat un nou termen pentru repetarea procedurii: 23 septembrie, la ora 11.00.
 
De menţionat că a fost formulată şi o cerere de strămutarea acestui dosar, solicitare care a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Marius Mocanu, avocatul uneia dintre părţile civile, spune că „termenul pentru soluţionarea cererii de strămutare este de 30 de zile, deci înainte de 30 august“.
 
Cât despre atitudinea judecătorului Alexandru Bogdan ArhipMarius Mocanu spune că aceasta a fost „clară, fermă, categorică“.
 
„Copiii vor fi aduşi cu mandat. Am senzaţia că a devenit un fel de chestiune subiectivă, personală, în sensul de a se insista cu atât de mult entuziasm pentru aducerea minorilor în faţa instanţei de judecată. În contextul de faţă există probe certe la dosarul cauzei, neechivoce, mă refer la acele probe video şi audio, mai ales în contextul în care se poate activa mecanismul traumelor pe care le-au suferit minorii la momentul respectiv. Daca nu ar fi existat aceste înregistrări audio video puteam să accept punctul de vedere al magistratului. Dar în contextul existenţei acestor probe certe şi neechivoce, văd inutilă administrarea încă odată a acestor probe în sensul de întreba minorul, tu eşti acela care ai fost dat cu capul de perete, tras de păr, aruncat din pat? Mi se pare absurd“, a mai precizat Mocanu.
  
Reamintim că după decizia judecătorului Arhip, de a-i aduce pe copii în faţa instanţei cu mandate de aducere, judecătorul Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară „în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa“.
 
Dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“ a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar în faţa judecătorilor au fost trimise: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii