Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii i-au revocat controlul judiciar Cristinei Gherghişan, fostul director adjunct al APIA Tulcea

ro

20 Feb, 2016 00:00 2093 Marime text
Trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, Cristina Gherghişan, fostul director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, a scăpat de controlul judiciar.
 
Ieri, Tribunalul Tulcea, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a revocat măsura controlului judiciar luată faţă de Gherghişan. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cristina Gherghişan este suspectată de trei infracţiuni de luare de mită, iar în cauză au mai fost trimişi în judecată Traian GrigoreMariana Rece şi Toader Sandu, pentru dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu“.
 
„La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani. În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri, şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, conform DNA.
 
„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu. Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi“, potrivit rechizitoriului.
 
Citeşte şi 
 
Percheziţii la Constanţa
Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, deferită Justiţiei pentru luare de mită (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii