Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecători reclamaţi la CSM Arhiepiscopia Tomisului, "stat în stat pe banii statului"?

ro

15 Jan, 2011 00:00 2606 Marime text
6_Chircu_-_Chircu_Traian.jpgCaz fără precedent la Tribunalul Constanţa. Un preot aflat în proces cu Arhiepiscopia Tomisului ameninţă cu greva foamei în faţa Consiliului Superior al Magistraturii şi acuză abuzuri ale magistraţilor constănţeni, comise în favoarea Arhiepiscopiei, instituţia fiind astfel transformată în "stat în stat pe banii statutului". Părintele Traian Chircu, preotul militar de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Mangalia, a reclamat-o pe judecătoarea Denisa Breşug, din cadrul Tribunalului Constanţa, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Preotul spune că, în rejudecarea procesului intentat Arhiepiscopiei Tomisului şi Ministerului Apărării Naţionale pentru recuperarea postului din care a fost demis pe nedrept, magistratul Breşug ar fi comis mai multe abuzuri, afişând o atitudine vădit părtinitoare faţă de Arhiepiscopia Tomisului. Toate acestea ar fi culminat, în opinia reclamantului, cu admiterea excepţiei lipsei calităţii procesual pasive a Arhiepiscopiei, acţiune ce echivalează cu scoaterea instituţiei din proces. "Dosarul a fost direcţionat către completul prezidat de judecătoarea Breşug Denisa, eu având să asist cu amărăciune la cea mai părtinitoare şaradă, la o simulare de judecată, prin care respectiva judecătoare şi-a permis să împartă dreptatea după bunul ei plac, eludând legea şi deformând regretabil deontologia nobilei profesii de magistrat", s-a plâns preotul CSM-ului.

Magistratul se joacă de-a Dumnezeu

În sesizarea înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii sub numărul 1/638/6154 pe data de 11.01.2011, Traian Chircu reclamă o atitudine vădit părtinitoare a instanţei, apreciind că "judecătoarea Breşug Denisa fie este depăşită de situaţie, se joacă de-a Dumnezeu cu soarta oamenilor sau şi mai grav, se face vinovată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave". În acest sens, preotul vorbeşte despre tergiversarea procesului, aproximativ toate cererile de amânare venite din partea reprezentanţilor ministerului sau ai Arhiepiscopiei Tomisului fiind admise, dar şi despre atitudinea părtinitoare a magistratului pe parcursul şedinţelor de judecată. Fostul paroh al Bisericii Adormirea Maica Domnului acuză "maniera defectuoase şi părtinitoare a judecătoarei (...) precum şi efectele erorii de admitere preferenţială , pentru Arhiepiscopia Tomisului, a «excepţiilor necompetenţei generale a instanţei şi lipsa calităţii procesual pasive»".

"Să se judece singură..."

Părintele Chircu susţine că admiterea celor două excepţii "transformă Arhiepiscopia Tomisului în «stat în stat pe banii statului» cu putere discreţionară, de viaţă şi de moarte asupra preoţilor, niciunde şi de nicio legislaţie a lumii admisă". "Sunt nevoit a mă adresa în vederea corectării erorilor şi responsabilizării judecătoarei Breşug Denisa organismelor abilitate ale statului, începând cu CSM şi în funcţie de evoluţia cercetărilor şi măsurilor aplicate mă voi îndrepta şi cu plângere penală împotriva abuzurilor la care am fost supus", a mai precizat fostul paroh. Nu în ultimul rând, preotul a spus că nu se va mai prezenta la termenul din 17 ianuarie 2011, "lăsându-i satisfacţia respectivei judecătoare de a se judeca singură şi la preferinţele pârâţilor, ca primă formă de protest, urmând să autorizez tot în semn de protest şi greva foamei în faţa CSM, din care nu voi mai ieşi până când dreptatea se va pronunţa de instanţă în spiritul şi litera legii, nu după legile proprii, discreţionare ale unei judecătoare aservită intereselor Arhiepiscopiei Tomisului şi Ministerului Apărării Naţionale".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii