Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou în Secţia Penală a Curţii de Apel Constanţa Află cine este, de unde vine şi ce avere are! (documente)

ro

14 Jan, 2014 00:00 4891 Marime text
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completate de judecător, acesta nu are terenuri, clădiri, autoturisme ori bijuterii
 
Începând cu data de 15 ianuarie, Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Constanţa îşi măreşte numărul judecătorilor. Mai precis, de mâine, Cătălin Jigău, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa şi al Tribunalului Ilfov, va face parte din rândul judecătorilor Curţii de Apel.
 
El a obţinut cea mai mare notă la concursul de promovare a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie organizat la data de 10 noiembrie 2013. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie a fost scos la concurs pentru promovare efectivă un post de judecător. „La concurs s-au prezentat patru candidaţi, pentru care comisia de organizare a constatat îndeplinirea condiţiilor. (...) Având în vedere că pentru postul scos la concurs la Curtea de Apel Constanţa, trei din cei patru candidaţi care au susţinut concursul de promovare îndeplinesc condiţiile de medie, Plenul CSM a dispus promovarea efectivă a candidatului clasat pe prima poziţie, respectiv Jigău Cătălin, judecător la Tribunalul Ilfov (media 9,475)”, conform Consiliului Superior al Magistraturii.

Faţă de cele expuse mai sus, Plenul CSM a hotărât promovarea efectivă la Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie a lui Jigău, de la Tribunalul Ilfov, începând cu data de 15 ianuarie. Conform celei mai recente declaraţii de avere a judecătorului, document pus la dispoziţie de CSM, Cătălin Jigău nu are terenuri, clădiri, autoturisme, bijuterii, metale preţioase sau obiecte de artă cu valoare însumată mai mare de 5.000 de euro. Proaspătul judecător al Curţii de Apel Constanţa deţine din 2012 un depozit la BCR a cărui valoare era la momentul completării declaraţiei de avere de 8.700 de euro. Fără datorii, Cătălin Jigău a menţionat că, în calitate de judecător, a încasat anual suma de 44.079 de lei. Conform propriilor consemnări, magistratul Jigău nu are interese. În 2004, Cătălin Jigău a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” - Alba Iulia. În perioada august 2007 - iunie 2009 a fost auditor de justiţie, din iulie 2009 şi până în februarie 2011 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar în perioada februarie 2011 - aprilie 2013 a fost judecător la Judecătoria Constanţa. Din mai 2013, este judecător la Tribunalul Ilfov - Secţia Penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii