Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător din Slobozia pentru cazul „Strutinsky" Cum divorţează Sorin Gabriel de Adriana

ro

07 Mar, 2011 01:47 4915 Marime text
cap_9.jpgVestea despărţirii soţilor Strutinsky a zguduit lumea mondenă constănţeană. Cuplul a înregistrat procesul de divorţ la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa joi, pe 3 martie 2011, urmând ca primul - şi cel mai probabil, singurul - termen de judecată să aibă loc pe data de 6 aprilie, de la ora 8.30. De menţionat că, în urma repartizării aleatorii a dosarului, cazul soţilor Strutinsky a ajuns în atenţia Completului C3 al Judecătoriei Constanţa, prezidat de judecătorul Loredana - Violeta Motoc. Relativ nou sosit la instanţa constănţeană, magistratul Motoc a obţinut transferul la Judecătoria Constanţa la jumătatea anului trecut, venind de la Judecătoria Slobozia.

Aşa cum precizam anterior, căsnicia soţilor Strutinsky a devenit un indicativ, pe rolul Judecătoriei Constanţa. Mai exact, este vorba despre cauza cu numărul 5553/212/2011, înregistrată pe 3 martie 2011, în care reclamanţi sunt, deopotrivă, Adriana şi Sorin Gabriel Strutinsky şi al cărei obiect este „divorţ prin acord încredinţare minor - pensie întreţinere". Procesul este stabilit să înceapă pe data de 6 aprilie, de la ora 8.30, la C3, complet prezidat de judecătorul Loredana - Violeta Motoc.

Transfer de la Slobozia

De precizat că magistratul şi-a obţinut transferul la Judecătoria Constanţa prin Hotărârea nr. 590 din 31 martie 2010 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Foarte interesant, conform hotărârii respective, deşi Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Ialomiţa şi Judecătoria Slobozia au avizat nefavorabil cererea de transfer a magistratului, din cauza numărului mic de judecători de la ultima instanţă, Curtea de Apel Constanţa, Tribunalul Constanţa şi Judecătoria Constanţa au emis avizul favorabil transferului. La rândul său, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat transferul, pe motiv că la Judecătoria Constanţa este un deficit mai mare de judecători decât cel înregistrat la Judecătoria Slobozia. Pe cale de consecinţă, potrivit articolului 1 al Hotărârii nr. 590/2010 a CSM, transferul judecătorului Loredana Motoc a fost aprobat, începând cu data de 15 iunie 2010. De la acea dată, magistratul face parte dintre judecătorii Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa.

Cerere depusă împreună

Surse apropiate cazului spun însă că procesul nu se va dovedi unul deosebit de dificil, dat fiind că există acordul ambilor soţi cu privire la divorţ, astfel că procedura judiciară ar urma să fie numai o formalitate, îndeplinită în timpul cel mai scurt. De altfel, potrivit www.dreptonline.ro, „în baza Legii 202/2010, divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat de către instanţa judecătorească indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie". De asemenea, este prevăzut că cererea de divorţ se depune de soţi împreună, iar în acest caz, instanţa nu va stabili niciun fel de culpă a vreunuia dintre soţi la desfacerea căsătoriei. Totodată, este prevăzut că „la soluţionarea cererilor accesorii divorţului referitoare la încredinţarea copiilor minori, obligaţia de întreţinere şi folosirea locuinţei, instanţa va ţine seama şi de interesele minorilor". Se pare însă că, deşi sunt de acord cu desfacerea căsătoriei, soţii ar avea nevoie de un avocat, asistenţa acestuia fiind recomandabilă, chiar dacă nu obligatorie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor 07 Mar, 2011 11:43 Numerologul Milena scria la voi in ziar despre 2011 apropo de Strutinschy: Depresia ii poate da tarcoale.Este posibil ca acest an sa fie decisiv apropo de relatiile cu cei dragi, din familie.Luni in care va fi tentat a exclude, a izgoni din viata lui tot mai multe persoane vor fi : martie ...
  • horovit george 07 Mar, 2011 10:25 DOSARELE DE FRAUDA SI INSELACIUNE ....VEZI CAZUL BABUSI CTIN ET COMPANI S-AU JUDACAT LA SLOBOZIA ,SA INTELEGEM CA VENIREA JUD LA CTA PTR ACEST DIVORT ESTE TOT UN CAZ SPECIAL ?????