Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea lui Ponta şi „victimele“ de la Constanţa

ro

21 Sep, 2015 00:00 2231 Marime text
Ioana Alina Ilie, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, va deschide, azi, pentru prima oară, dosarul în care Victor Viorel Ponta, prim-ministrul României, a fost deferit Justiţiei pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor.
 
Iniţial, dosarul fusese trimis spre soluţionare judecătoarei Cristina Rotaru, însă ea a formulat o cerere de abţinere, solicitarea fiind acceptată.
 
Rotaru a făcut parte din completul care a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost condamnaţi cu suspendare.
 
Ioana Alina Ilie a făcut parte din completul de judecată care a dispus, la finele lunii mai, menţinerea în stare de arest preventiv atât a lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Magistratul a analizat şi dosarul celor aproape 20 de ofiţeri din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ trimişi în judecată sub acuzaţiile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, dar şi de fals intelectual, faptele fiind comise în legătură cu concursurile organizate la ISU „Dobrogea“ în anul 2007.
 
Ilie a dispus arestarea la domiciliu atât a lui Adrian Emanuil Semcu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, în prezent, director general al SC Hidro Prahova SA, cât şi a lui Gheorghe Boeru, născut în judeţul Constanţa, fost reprezentant al SC Romair Consulting SRL, din Constanţa. 

Citeşte şi 

Ce au scris procurorii în referatul de arestare
Constănţeanul cercetat în dosarul cumnatului prim-ministrului României, pus în libertate (document)


„Pe aici nu se trece“
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)


Exclusiv
Radu Mazăre și Sorin Strutinsky RĂMÂN în arest. Decizia este definitivă​


Lista condamnărilor în dosarul ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii