Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jonglerii cu firme fantomă

ro

31 Aug, 2011 02:43 5484 Marime text
O firmă înfiinţată abia anul trecut a reuşit să prejudicieze bugetul de stat cu aproape 3.000.000 de lei. Reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa au declarat ieri că, în urma verificărilor efectuate la SC Terra Nostra Future SRL Constanţa, s-a constatat că firma a livrat cereale către o altă societate din Constanţa fără a înregistra în actele contabile facturile emise.

Iar aceasta, în condiţiile în care Terra Nostra Future nu funcţionează la sediul social declarat, iar administratorul nu a desfăşurat activitate, nu a întocmit şi nu a depus declaraţii la organele fiscale. „Prin neînregistrarea în evidenţa financiar-contabilă a facturilor emise, s-a estimat un prejudiciu produs bugetului de stat în sumă totală de 2.981.882 de lei", au spus cei de la Gardă. Terra Nostra Future a fost înfiinţată în iunie 2010, de către Cezar Lupu Babei, administrator şi unic asociat. Activitatea principală era reprezentată de „comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat". La scurt timp, în firmă şi-au făcut apariţia Ion Dănuţ Dulman şi Ştefan Bogdan Ardeleanu, iar Lupu s-a retras, firma rămânând celor doi. În prezent, numele lui Lupu se leagă de Octavius S SRL Constanţa. Foarte interesant, Ion Dănuţ Dulman este un tânăr de 21 de ani, al cărui nume mai apare în Star Euronick SRL, Amika Design SRL, Ancutza Market Exim, Daniel & Alina Trading, Elevat Trading, Petrol CVP şi Terra Nostra Invest. La rândul său, băcăuanul Ştefan Bogdan Ardeleanu figurează şi el în Ancutza Market Exim, Comercial Serv, Salon David, Red Camels, Basconi, New Katymar, Terra Cad Invest, Terra Nostra Invest, Ozon Onix şi Nicola Trans. Totodată, o a doua firmă care a intrat în vizorul Gărzii Financiare este Global Expo Steel SRL Bărăganu, care a vândut diferite mărfuri în valoare totală de 2.086.107 lei. „Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 685.146 de lei", au spus cei de la Gardă. Firma a fost înfiinţată în cursul anului trecut, acţiunile fiind împărţite între Constantin şi Adrian Vanghele, iar activitatea principală fiind reprezentată de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare. În prezent, firma figurează ca având obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri. În timp scurt de la înfiinţare, prin societate au trecut Sorin Spiridonescu. Adrian Marsavela şi Elisabeta Puia, ultimii doi retrăgându-se şi cedându-i acţiunile lui Spiridonescu. În 2010, cifra de afaceri a fost de 3.626.213 lei, profitul net a fost 5.862 de lei, iar cheltuielile au fost de 3.619.283 de lei. AdrianVanghele figurează în Terra Expo Cereal, Terra Expo Group şi Expo Union Trans, iar numele lui Constantin Vanghele se leagă şi de Tehno Replast SRL. Adrian Marasavela mai apare în Crisal Serv-Com, alături de cel al Elisabeta Puia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Necunoscut 07 Mar, 2013 20:00 Căutati mafia din spatele lor nu pe ei care nau nici dupaa ce bea apa. Uitativa la cine sunt vilele luxoase si mașini de lux aia sunt infractorii . Sa facă cineva cv ajunge cât au furat statu cu alte identitati