Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmi si politisti asigura linistea de Paste

ro

28 Apr, 2005 00:00 1710 Marime text

Vor fi supravegheate slujbele religioase, manifestarile culturale si de divertisment * Fortele de ordine au identificat hotelurile, restaurantele, discotecile si alte zone de interes public, ce vor fi deschise in perioada mentionata * Masuri deosebite vor fi luate in Constanta, Mangalia si Navodari, precum si in statiunile Mamaia, Eforie, Costinesti, Neptun, 2 Mai si Vama Veche

# Fluenta circulatiei rutiere pe principalele artere catre litoral va fi asigurata cu 20 de echipaje ale IPJ Constanta si alte zece echipaje detasate din cadrul altor inspectorateInspectoratul de Politie al Judetului Constanta anunta masuri speciale pentru asigurarea ordinii publice in perioada 29 aprilie - 2 mai, care reuneste anul acesta sarbatorile de Paste si minivacanta de 1 mai. Potrivit unui comunicat remis redactiei, politistii vor acorda o atentie sporita, in acest an, zonei litorale, in sensul asigurarii bunei desfasurari a slujbelor de Paste, a manifestarilor culturale, religioase si de divertisment. Fortele de ordine au identificat deja hotelurile, restaurantele, discotecile si alte zone de interes public, ce vor fi deschise in perioada mentionata. In baza acestor informatii prealabile, vor fi desfasurate masuri de siguranta in Constanta, Mangalia si Navodari, precum si in statiunile Mamaia, Eforie, Costinesti, Neptun, 2 Mai si Vama Veche. In noaptea de Inviere, bisericile din zona litoralului vor deveni obiective de importanta majora pentru fortele de ordine, care vor stationa in zona pentru prevenirea manifestarilor ilegale ce aduc atingere ordinii si linistii publice, a furturilor din buzunare si a talhariilor. De asemenea, vor fi asigurate masuri speciale de protejare a cetatenilor care vor opta pentru petrecerea minivacantei de Paste la iarba verde. Potrivit comunicatului citat, fluenta circulatiei rutiere pe principalele artere catre litoral va fi asigurata cu 20 de echipaje ale IPJ Constanta si alte 10 echipaje detasate din cadrul altor inspectorate. Acestea din urma vor avea in sarcina supravegherea traficului pe DN 39 si DN 22 C. Un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor va survola intreaga zona litorala, pentru a monitoriza principalele artere rutiere. Traficul feroviar va fi si el monitorizat cu strictete de fortele de ordine. Pe trenurile de calatori si in principalele gari vor actiona efective sporite ale fortelor de ordine, in scopul inhibarii fenomenului infractional si al asigurarii ordinii si linistii publice, conform prevederilor legale. O atentie speciala va fi acordata discotecilor de pe litoral, in scopul prevenirii si combaterii traficului de droguri. Pentru fiecare discoteca vizata au fost deja stabilite masuri distincte, in baza noilor metodologii de lucru potrivit carora orice politist, indiferent de serviciul in cadrul caruia activeaza, poate constata acest gen de fapte.

Peste tot sunt oameni de ordine

Totodata, efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta, impreuna cu organele de Politie si celelalte forte specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor vor intensifica masurile si actiunile specifice de asigurare a ordinii publice si sigurantei cetatenilor in municipiul Constanta si statiunile de pe Litoral.Aproximativ 450 de jandarmi vor asigura zilnic, masurile de ordine si siguranta publica in municipiul Constanta, statiunea Mamaia si statiunile din sudul Litoralului- Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Medgidia, Harsova si Valu lui Traian. Vor fi detasati in aceasta perioada aproximativ 30 de luptatori din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei pentru intarirea fortelor de interventie in zona de sud a litoralului. La acest sfarsit de saptamana, jandarmii vor fi solicitati la concertele din aer liber organizate la Mamaia, la slujba de inviere oficiata pe malul marii la Mangalia, la cursa automobilistica "Legal Racing" ce se va desfasura timp de sase ore pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, etc.Pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica deplina, jandarmii vor actiona urmarind in principal prevenirea si combaterea actelor antisociale, care aduc atingere normelor de convietuire sociala, prevenirea si combaterea actelor de violenta, tulburarea ordinii publice, etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii