Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarm condamnat pentru dezertare şi insubordonare

ro

04 Nov, 2015 00:00 3007 Marime text


Un fost subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea a fost condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti pentru dezertare şi insubordonare.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Militară de Apel Bucureşti.
 
Subofiţerul a fost deferit Justiţiei de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, prin rechizitoriul nr. 263/P/2013.
 
După mai multe termene de judecată, Tribunalul Militar Bucureşti l-a condamnat pe subofiţer la un an de închisoare pentru dezertare (fapta din 2 iulie – 30 august 2013) şi la şase luni de detenţie pentru insubordonare (fapta din 11 iunie). Instanţa i-a aplicat jandarmului pedeapsa cea mai grea, respectiv de un an de închisoare, la care s-a adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv de două luni închisoare. Astfel, cel în cauză a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare.


 
Pedeapsa a fost amânată, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, dar şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Instanţa i-a atras atenţia inculpatului că nerespectarea măsurilor de supraveghere dispuse ori comiterea unei noi infracţiuni, are ca urmare revocarea amânării aplicării pedepsei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii