Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Roman, judecat până la moarte Afaceristul Vasile Goşu a luat 1,10 ani de închisoare

ro

04 Feb, 2014 00:00 4402 Marime text
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis dosarul în care Ion Roman şi afaceristul constănţean Vasile Goşu au fost judecaţi într-un dosar de înşelăciune.
 

Cauza celor doi a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 3 ianuarie 2012. După mai multe termene, la data de 18 iunie 2012, Tribunalul l-a condamnat pe Ion Roman la pedeapsa de cinci ani şi opt luni de închisoare. Asta în timp ce Vasile Goşu a luat patru ani şi două luni de închisoare. De asemenea, Tribunalul a admis acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti şi l-a obligat pe Ion Roman la plata sumei de 226.312,80 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Statul Român prin ANAF. Goşu a fost pus, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa, la plata sumei de 123.081,04 lei, reprezentând TVA dedus fără drept, cu titlu de despăgubiri civile către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti, plus majorări de întârziere până la data stingerii sumei datorate.

Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţă, instanţă care l-a condamnat pe Ion Roman la 2,4 ani de închisoare şi pe Goşu la 1,10 ani de închisoare. Tot Curtea l-a obligat pe Roman să achite către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 103.231,76 lei, reprezentând impozit pe profit. „Obligă în solidar inculpaţii Roman Ion şi Goşu Vasile, iar inculpatul Goşu Vasile în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa către partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei de 123.081,04 lei, reprezentând TVA”, potrivit minutei judecătoreşti. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, ieri, a încetat procesul penal pornit împotriva lui Roman ca urmare a decesului bărbatului. Tot Înalta Curte a constatat că Vasile Goşu a achitat parţial prejudiciul în suma de 123.081,04 lei reprezentând TVA. Goşu a mai fost obligat, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Lacto GMG SRL Constanţa, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la plata sumei de 103.231,76 lei, reprezentând impozit pe profit. Prin decizia Curţii Supreme, dosarul a fost închis definitiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii