Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Acuzat de luare de mită Ion Niculescu, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, judecat sub control judiciar

ro

23 Jul, 2015 00:00 2790 Marime text
Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea lui Niculescu privind încuviinţarea părăsirii ţării, pe perioada 13 -16 octombrie, pentru a se deplasa la Moscova
 
Cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, Ion Niculescu, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi fost director al Spitalului Municipal Mangalia, a fost trimis în judecată. În cauză a fost deferită Justiţiei şi Marcela Alexoiu, asistent-şef la Spitalul Mangalia.

Ieri, la Tribunalul Constanţa, a avut loc primul termen.


Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispuse faţă de Niculescu şi Alexoiu, prin ordonanţele din 27 iunie, date de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. De asemenea, magistratul a menţinut măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la 22 iulie până la 19 septembrie, inclusiv. Mai departe, Teodor Viorel Gheorghe a înlocuit atât pentru Niculescu, cât şi pentru Alexoiu obligaţia de a se prezenta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa ori de câte ori sunt chemaţi, stabilită în ordonanţele din 27 iunie, cu obligaţia de a se prezenta la instanţa pe rolul căreia se află cauza, ori de câte ori sunt chemaţi. Judecătorul a înlocuit pentru cei doi şi obligaţia de a informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la schimbarea locuinţei, cu obligaţia de a informa de îndată instanţa pe rolul căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei.

Marcela Alexoiu se poate întoarce la muncă 

„Înlocuieşte pentru inculpatul Niculescu Ion obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Constanţa, stabilită prin ordonanţa din 27.06.2015, cu obligaţia de a nu depăşi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei de judecată. Respinge ca nefondată cererea inculpatului Niculescu Ion privind încuviinţarea părăsirii ţării pe perioada 13 -16 octombrie 2015 pentru a se deplasa la Moscova. Înlocuieşte pentru inculpata Alexoiu Marcela obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Mangalia, stabilită prin ordonanţa din 27.06.2015, cu obligaţia de a nu depăşi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei de judecată. Înlătură pentru inculpata Alexoiu Marcela obligaţia de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv aceea de asistent medical în cadrul Spitalului Municipal Mangalia, stabilită prin ordonanţa din 27.06.2015. Înlătură pentru inculpata Alexoiu Marcela obligaţia de a se prezenta la sediul Postului de poliţie Limanu în vederea îndeplinirii programului de supraveghere, pe perioada 22 iulie - 5 august 2015“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Sentinţa Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ulterior, cei doi au fost puşi în libertate, sub control judiciar. Amintim că, potrivit unor surse judiciare, Niculescu ar fi trebuit să primească suma de 350 de euro pentru o cezariană.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 7 septembrie.

UPDATE 23.02.2017

Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost achitaţi definitiv de judecătorii Marius Epure şi Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, la data de 23.02.2017.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii