Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicțiile care le strică sărbătorile de iarnă Împiedicați de judecători să-și petreacă vacanțele așa cum și-ar fi dorit

ro

27 Dec, 2014 00:00 1813 Marime text
Se întâmplă și la case mai mari! Deși sărbătorile de iarnă reprezintă un moment de împlinire spirituală, iubire a aproapelui, dar și de recunoștință pentru lucrurile bune din viețile noastre, sunt și persoane care, anul acesta, nu au putut îmbrățișa spiritul Crăciunului așa cum se cuvine. Și nu pentru că nu au vrut. Ci din cauza interdicțiilor pe care le-au primit de la judecători, ca urmare a dosarelor penale în care sunt cercetați de diverse unități de parchet.
Mai marele județului, Nicușor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, este judecat, în prezent, sub control judiciar, el neavând voie să părăsească țara. Mai departe, edilul municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, se află și el sub control judiciar, fiind cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Și edilul șef al Constanței are interdicția de a depăși limita teritorială a țării.

Mircea Băsescu

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, petrece sărbătorile acasă. El este judecat de Tribunalul Constanța, în arest la domiciliu. În aceeași cauză este judecat, tot de judecătorii constănțeni, și tot în arest la domiciliu, afaceristul Marian Căpățînă, fostul preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt.

Dănuţ Tiberius Epure

Dănuţ Tiberius Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, este, la rândul său, judecat de Tribunalul Ilfov, în arest la domiciliu. Epure este bănuit de luare de mită şi de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Marius Militaru

Tot în arest la domiciliu se află și Marius Militaru, șeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Medicul este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

Gheorghe Amza, condamnat

Mai departe, trecerea în noul an îl prinde în arest pe Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. El a fost condamnat de Tribunalul Constanța la un an de pușcărie pentru instigare la favorizarea făptuitorului, și tot la un an pentru instigare la influenţarea declaraţiilor. De menționat că, într-un alt dosar, Tribunalul Constanța îl judecă și în cauza denumită generic „Şpagă la Bac“, pentru luare de mită în formă continuată şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Avraham Morgenstern, RAEDPP și Confort Urban Constanța

În arest se află și afaceristul Avraham Morgenstern, bănuit de o evaziune fiscală de aproape 10 milioane de euro. Conform DNA, „Morgenstern Avraham, pe de o parte, nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public Şi Privat) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța în sumă totală de peste 150 de milioane lei și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures S.R.L., iar, pe de altă parte, a înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de inculpatul Morgenstern Avraham“. Morgenstern este cercetat și în Dosarul Campusului Social Henri Coandă, alaturi de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii