Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlniri secrete la IPJ Constanţa Poliţistul Zbenghea, cercetat disciplinar în cazul dispariţiei Luminiţei Magdalena Călin

ro

18 Dec, 2010 00:00 3276 Marime text
3_Zbenghea_-_hazur_bun.jpgConducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a decis ca agentul Cristian Zbenghea din cadrul Postului Nicolae Bălcescu, una dintre ultimele persoane care au văzut-o în viaţă pe lectorul universitar doctor Luminiţa Magdalena Călin, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, să fie cercetat disciplinar. Ieri, fratele femeii, Florin Vasile a fost chemat la sediul IPJ Constanţa, însă nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect, motivând că s-ar putea pune în pericol întreaga muncă depusă de anchetatori.

A trecut deja o săptămână de la dispariţia lectorului universitar doctor Luminiţa Magdalena Călin, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti. Femeia a fost văzută ultima dată în viaţă aproape de localitatea Stupina, de Cristian Zbenghea din cadrul Postului Nicolae Bălcescu precum şi de unul dintre paznicii localităţii mai sus precizate, Ion Hazur, fost poliţist comunitar, care se afla în maşină că omul legii mai sus amintit. Zilele trecute, Florin Vasile, de 33 de ani, fratele Luminiţei Magdalena Călin, a depus o sesizare în atenţia conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa cu privire la modalitatea în care şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu Cristian Zbenghea. La scurt timp după înregistrarea respectivei sesizări, şefii Poliţiei Judeţului au ordonat demararea unei cercetări disciplinare, la finele căreia Zbenghea ar putea fi sancţionat drastic, dacă se dovedeşte că nu a acţionat cum scrie la carte. Interesant este că ieri dimineaţă fratele Luminiţei Magdalena Călin s-a aflat la aceeaşi masă cu cei care conduc ancheta, însă nu a dorit să comenteze asupra celor discutate în spatele uşilor închise.

Averea poliţistului Zbenghea

Conform declaraţiei de avere aferentă anului 2009, document postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, agentul Constantin Cristian Zbenghea deţine un autoturism marca BMW, fabricat în 2002, pe care l-a obţinut prin cumpărare. În 2008, Constantin Cristian Zbenghea şi-a rotunjit bugetul după ce a vândut un "turism" pe care a obţinut suma de 15.000 de euro. Poliţistul devenit vedetă după ce a "reuşit" s-o piardă de Luminiţa Magdalena Călin a contractat în 2008 un credit în valoare de 5.000 de euro. Constantin Cristian Zbenghea este membru al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor dar şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 19 Dec, 2010 09:24 mafia din politia lui catana ia spaga de la proxenetii bairam care vind minore pe str caraiman si la real a vlaicu